Rize`deki aşk cinayeti davası

Rize`deki aşk cinayeti davası

Rize`de işçi olarak çalışırken, 2007 yılında ortadan kaybolan 34 yaşındaki Yüksel Oğur`un `gizli aşk` cinayetine kurban gittiği anlaşıldı.

Rize`nin Ardeşen İlçesi`nde bir fırında işçi olarak çalışırken, 2007 yılında ortadan kaybolan ve geçen yıl arazide elbise ve ceset parçaları bulunan 34 yaşındaki Yüksel Oğur`un `gizli aşk` cinayetine kurban gittiği anlaşıldı. Olayla ilgili tutuklanan Yüksel Oğur`un eşi ve 2 kişi hakkında ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istendi.

Ağrı`nın Patnos`tan eşi Süheyla ve 2 çocuğu ile birlikte Rize`nin Ardeşen İlçesi`ne göç eden ve bir fırında çalışmaya başlayan Yüksel Oğur, 2007 yılının aralık ayında esrarengiz biçimde ortadan kayboldu. Yüksel Oğur`u arama çalışmaları sürdüren polisin dikkatini, eşi Süheyla Oğur`un 43 yaşındaki Muhammet Aşıkoğlu ile yaptığı telefon görüşmeleri çekti. `Gizli aşk` şüphesi üzerine, Süheyla Oğur ile Muhammet Aşıkoğlu ve Aşıkoğlu`nun arkadaşı Murat Nalbant gözaltına alındı. Sorgulama yapan polis, 2007 yılı Aralık ayında Yüksel Oğur`un eşi Süheyla Oğur ile birlikte, daha önce tanıştıkları Muhammet Aşıkoğlu`nun Artvin`in Hopa İlçesi`ne bağlı Çamurlu Köyü`ndeki evine gittiğini belirledi. Süheyla Oğur ve Muhammet Aşıkoğlu`nun ailece görüştüklerini söylemeleri üzerine, soruşturma sonunda da yeterli delil elde edilemeyince şüpheliler serbest bırakıldı.

5 YIL SONRA YAPILAN İHBAR AYDINLATTI

Ancak olaydan 5 yıl sonra polise yapılan, Süheyla Oğur ve Muhammet Aşıkoğlu arasında ilişki olduğu ve Yüksel Oğur`un Hopa`nın Köprücek Köyü Sultan Selim mevkisinde tabanca ile vurularak öldürüldüğü ihbarı üzerine polis dosyayı yeniden açtı. Bölgede arama yapan polis, Yüksel Oğur`a ait gömlek, pantolon ve kemer gibi eşyalar ile ceset parçalarına ulaştı. Bunun üzerine Yüksel Oğur cinayetiyle ilgili olarak Süheyla Oğur, Muhammet Aşıkoğlu ve Murat Nalbant 19 Mayıs 2012 günü Artvin`de tutuklandı. Süheyla Oğur`un 2 çocuğu ise Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna verildi.

`KOCAMIN KATİLİ MUHAMMET`

Hazırlanan iddianamede Süheyla Oğur hakkında `kasten adam öldürmeye azmettirmek`, diğer iki kişi hakkında da `tasarlayarak kasten adam öldürmek` suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istendi. Artvin Ağır Ceza Mahkemesi`nde yapılan ilk duruşmaya Süheyla Oğur, Muhammet Aşıkoğlu, Murat Nalbant ile öldürülen Yüksel Oğur`un kardeşleri ve avukatlar katıldı. Cinayetle ilgisi olmadığını öne Süheyla Oğur, "Kocamın katili Muhammet Aşıkoğlu`dur. Muhammet eve geldikten sonra `Yüksel`in işini bitirdim. Sesini kesmezsen aynı şey senin de başına gelir` dedi. Çocuklarıma zarar verir düşüncesiyle konuşmadım. Benim olayla ilgim yok" dedi.

MUHAMMET, ARKADAŞI MURAT`I SUÇLADI

Suçlamayı kabul etmeyen Muhammet Aşıkoğlu ise cinayeti arkadaşı Murat`ın işlediğini iddia etti. Olay günü Yüksel Oğur ve Murat Nalbant ile dışarı çıktıklarını bildiren Aşıkoğlu, "Yüksel`i ben öldürmedim. Evden çıktıktan sonra Yüksel ile Murat ile tartışıyordu. İkisi otomobilden aşağıya indi. Murat`ın üzerinde silah vardı. Uzaklaştılar sonra silah sesi geldi. İndiğimde Murat Yüksel`i vurmuştu ve uçurumdan aşağıya doğru yuvarlanmıştı. Murat`a `ne yaptın, niye öldürdün?` dedim. Kesinlikle suçlamaları kabul etmiyorum" diye konuştu.

MURAT DA `MUHAMMET ÖLDÜRDÜ` DEDİ

Yüksel Oğur`u Muhammet Aşıkoğlu`nun öldürdüğünü ileri süren Murat Nalbant da şunları söyledi:

"Üçümüz beraber olay yerine gittik. Muhammet silahı bana verdi ve `sen öldüreceksin` dedi. Kabul etmedim ama kendim ve çocuklarımdan korktum. Yüksel ile biraz aşağıya doğru gittik. Muhammet`in bana verdiği silah ile yere ateş ettim ve `öldürdüm` dedim. Daha sonra Yüksel`e `kaç` dedim. Muhammet`in yanına gittim. Muhammet silahı alarak tekrar Yüksel`in yanına giderek ölüp ölmediğini kontrol etmek istedi. Muhammet gittikten sonra 3- 4 el silah sesi duydum. Daha sonra Muhammet ile birlikte eve döndük."

Süheyla Oğur, Muhammet Aşıkoğlu ve Murat Nalbant`ın cezadan kurtulmak için suçu birbirleri üzerine attıklarını söyleyen Yüksel Oğur ailesinin avukatı Ali Artuk, 3 kişinin de olayın asli faili olduğunu öne sürdü. Sanıkların ahlakçı değerleri hiçe sayarak, organize bir şekilde ortak karar alarak Yüksel Oğur`u öldürdüklerini savunan avukat Ali Artuk, üçünün de cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, eksiklerin tamamlanması için sanıkların tutukluluk durumlarının devamına karar vererek duruşmayı erteledi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.