Rize'deki Eylemciler Böyle Çıkarıldı

Rize'deki Eylemciler Böyle Çıkarıldı

Rize’de, İstanbul Taksim’deki Gezi Parkı eylemlerine destek veren bir grup ile onlara tepki gösteren karşıt görüşlü grup arasında çıkan olaylar sonrası Atatürkçü Düşünce Derneği’ni sığınan 40 TGB üyesi 5 saat sonra binadan çıkartıldı.

Rize’de akşam saat 18.00 sıralarında Türk Gençlik Birliği (TGB) üyesi 20 kişilik grup, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile Memişağa Parkı’na geldi. Basın açıklaması yapmak isteyen gruba çevrede toplanan karşıt görüşlü grup müdahale etti. TGB üyesi gençler Atatürkçü Düşünce Derneği’ne sığınırken, bina önünde bir anda yüzlerce kişi toplandı. Bina önünde gerginlik yaşanırken, polis olay çıkartan gruba biber gazı ile müdahale etti. Bina dışında toplanan yüzlerce kişi, polisin tüm uyarılarına rağmen bina çevresinden ayrılmadı. Taşlanan binanın camları kırıldı. Binadan çıkan siviller gösterici sanılarak linç edilmek istendi. Camiye gitmekte olduğunu belirten bir genç, TGB üyesi olduğu düşünülerek linç edilmek istendi. Genç, polis otosuna bindirilerek olay yerinden güçlükle uzaklaştırıldı.

 Yaklaşık 5 saat sonra kalabalık grup dağıtılarak, binanın girişi özel harekat polisleri tarafından sarıldı. 40 TGB üyesi, geniş güvenlik önlemleri altında binadan çıkartıldı.



















Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.