Rize'deki Karavan Cinayetinin Ayrıntıları

Rize'deki Karavan Cinayetinin Ayrıntıları

Rize’nin Derepazarı ilçesinde dün bir İtalyan turistin karavanı içinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili yakalanan katil zanlısını, hastanenin çöpünde bulunan kanlı kot parçası ele verdi.

Derepazarı ilçe merkezinde önceki gece karavanlardan birine üstte bulunan havalandırma penceresinden giren bir kişi karavanda bulunan İtalyan turist Giorgio Bozzo’yu (70) bıçaklayarak öldürmüş, daha sonra Rize emniyetinin sıcağı sıcağına yaptığı operasyonla yakalan Halil K'nın (28) olayı nasıl işlediği ortaya çıktı.

Kapıkuleden giriş yapıp Gürcistan’a oradan da Kaçkarlar'a gelen 7 karavandan oluşan 15 kişi, Rize’nin Derepazarı ilçesinde konakladı. İlçede dolaşıp alışveriş yapan grup, daha sonra karavanlarını etraflarına açtıkları masalarda oturarak sohbet etti. Daha sonra saat gece 02.00 civarında katil zanlısı Halil K, karavanına girdiği Giorgio Bozzo’nun ile boğuşurken elindeki bıçağı göğsüne 4 kere sapladı. Olayı şahit olan eşi Ritta ise çığlık atarken, katil zanlısı pencereden kaçarken düşerek ayağını kırdı. Olay sonrası hastaneye giderek ayağını alçıya aldıran zanlı, pantolon paçalarını keserek çöpe attı. Polis hastanelerde yaptığı incelemede kanlı pantolon paçalarından yola çıkarak katil zanlısını yakaladı. Gözaltına alınan Halil K. ifadesinde olayın nasıl olduğu anlatarak suç aleti bıçağı polise teslim etti. Olayda karavan içerisinde bulanan eşi Ritta, karanlık olduğu için katil zanlısın sadece üzerindeki kırmızı tişörtü teşhis etti.

İnceleme sırasında karavan çevresinde bulunan ayak izi de katilin yakalanmasında etkili rol oynadı.

KATİL ZANLISI ADLİYEYE GETİRİLDİ

Öte yandan zanlı Halil K. (28) yargılanmak üzere Rize Adliyesine çıkarıldı.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.