Rize'deki "Usulsüz Dinleme" Davası

Rize'deki "Usulsüz Dinleme" Davası

Rize'de "usulsüz dinleme" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 16 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

 Rize'de "usulsüz dinleme" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 16 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Rize Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 10. duruşmaya, başka bir davadan tutuklu bulunan sanıklardan Bilal Emre, tutuksuz sanıklardan dönemin istihbarat şube müdürü M.Ş.M, V.A, A.B, Z.G.ve İ.T. ile M.A.A'nın avukatı Büket Terci katıldı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunanMehmet Doğan, Sinan Karabaş ve Mehmet Ali Gavacık ise duruşmaya SEGBİS sistemi ile dahil oldu.

Mahkeme Başkanı Saffet Yılmaz, tespitlerin yapılmasının ardından tüm sanıklara, savunmalarına ekleyecekleri bir şey olup olmadığını sordu.

Önceki savunmalarını tekrar eden sanık İbrahim Tohumcu, önceki savunmalarını tekrar ederek, bütün dinlemeleri yasal prosedür içerisinde yürüttüğünü, FETÖ ile hiçbir bağlantısı olmadığını, dosya kapsamında açığa alındığını ve davanın uzaması nedeniyle ihraç edilme endişesi taşıdığını savunarak, bu nedenle bir an önce kararın verilmesini ve beraatını talep etti.

Dönemin istihbarat şube müdürü sanık M.Ş.M. ise örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmedi. Davanın 15 Temmuz öncesi başladığını ifade eden M.Ş.M, "15 Temmuz sonrasında farklı bir yöne çekilmeye çalışılıyor. Sadece bu dava nedeniyle 15 Temmuz sonrasında 108 gün cezaevinde kaldım. Hakkımda yapılan incelemede FETÖ/PDY örgütü ile hiçbir irtibatım olmadığı söylenerek tahliyeme karar verildi. Hakkımda yürütülen soruşturmalarda örgüt ile bir bağlantımın olmadığı tespit edildi. ByLock kullanmadığım, banka ile hiçbir ilgim olmadığı ortada. Beraatımı talep ediyorum." dedi.

Diğer sanıklar ise geçmiş savunmalarını tekrar ederken, avukat Terci de müvekkilinin kanunlar çerçevesinde görevini yaptığını savunarak, beraatını talep etti.

Mahkeme, sanıkların yurt dışı çıkış yasağının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının "usulsüz dinleme" iddialarına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında hazırladığı iddianame, 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiş ancak dava hakkında "yetkisizlik" kararı verilerek Rize'ye gönderilmişti.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.