Rize'den 30 Ağustos Mesajları

Rize'den 30 Ağustos Mesajları

Rize Valisi Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve Ak Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92.yıldönümü dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

Vali Yazıcı mesajında '30 Ağustos Zaferi’nin, Atatürk’ün önderliğinde Yüce Türk Milletinin Şanlı Ordumuz ile birlikte yazdığı bir destan olduğunu ifade ederken, Belediye Başkanı Prof. Dr. Kasap, genci yaşlısı, kadını erkeği ve yediden yetmişe herkesin bütün varlığını ortaya koyarak göstermiş olduğu kahramanlığın dünya tarihine altın harflerle yazıldığını, Ak Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt ise Milletimizin, Milli mücadele döneminde canını kanını bu cennet vatan uğruna hiçe sayarak böyle büyük bir zafere imza atarak tarihe ismini  altın harflerle yazdırdığını kaydetti.

İşte o mesajlar:
RİZE VALİSİ ERSİN YAZICI’NIN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI



Vali Ersin Yazıcı 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajında şu ifadelere yer verdi:

Sevgili Vatandaşlarım,

Kurtuluş Savaşımızın başarıyla sonuçlanmasının ve ülke topraklarının işgal birliklerinden kurtarılmasının 92. yıldönümünü hep birlikte gurur ve mutlulukla kutluyoruz.
30 Ağustoslar bizim tarihimizde her zaman çok önemli olagelmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, milletimizin ve kahraman ordumuzun kenetlenerek yokluklar içinde kazandığı 30 Ağustos Zaferi, vatanı dört bir yandan işgal edilerek bağımsızlığına kastedilen Türk Milletinin varoluş mücadelesinin destansı timsali olmuştur.

Bu zafer, Anadolu insanının kadını, erkeği, genci ve yaşlısıyla, vatanını parçalamaya ve Türk Milletini esaret altına almaya çalışan işgalci güçlere karşı verdiği onurlu mücadelenin eseridir.  Türk Milletinin, 92 yıl önce olduğu gibi bugün de, ülkesini aynı sarsılmaz inanç, azim, cesaret ve kararlılıkla koruyacağından, vatan toprağından bir karışı bile düşmana vermeyeceğinden, gerekirse bu uğurda canını seve seve feda edeceğinden kimsenin en ufak bir şüphesi olmamalıdır.

Bölgesinde ve ötesinde ilham kaynağı haline gelen ülkemiz, bölgesel ve küresel barışa değerli katkılar sağlamaktadır. Türkiye, bugün önemli sorunlar yaşanan bölgesinde, huzur, barış ve istikrarın güvencesidir.  Akan kanın bir an evvel durmasını istiyoruz. Aziz milletimizin fedakârane desteğiyle, uluslararası insani yardım çabalarında liderliği üstlenerek, yaşanan insan acısının dindirilmesine destek vermek üzere, dünyanın birçok bölgesine yardım elini uzatmıştır.

Hiçbir toplumun dünyanın başka ülkelerinde yaşanan acılara duyarsız kalmaması gerekir. Günümüzde, bölgemizde ve ötesinde yaşananlar hepimize bu duyarlılığımızı bir kez daha hatırlatmalıdır.

Bu inanç ve coşkuyla Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensupları ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk`ü, Kurtuluş Savaşı`nın tüm kahramanlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Zafer Bayramımız kutlu olsun!

BELEDİYE BAŞKANI PROF. DR. REŞAT KASAP’IN MESAJI



Genci yaşlısı, kadını erkeği ve yediden yetmişe herkesin bütün varlığını ortaya koyarak göstermiş olduğu kahramanlığın dünya tarihine altın harflerle yazıldığını belirten Başkan Kasap, vatan sevgisi ve imanla kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlıklarla dolu olduğunu belirtti.

30 Ağustos gününün bağımsızlığın sonsuza dek kazanıldığı, Türk milletinin kahramanlığının ve vatanseverliğinin ilelebet anılacağı bir gün olduğunu belirten Başkan Kasap şöyle devam etti; “Milletimiz, onurlu direnişiyle bağımsızlığından asla taviz vermeyerek tüm cihana hür olduğunu ilan ederken, birçok ulusa da istiklal için yol gösterici olmuştur.

Milli mücadelede zafere giden yolda yüreklerin titrediği, gözlerin yaşardığı ve göğüslerin gururla dolduğu 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92. yılını kutlar, gönlümüzde daima bir sevda olarak nesilden nesile yaşamasını diliyorum.

AK PARTİ RİZE MERKEZ İLÇE BAŞKANI SADETTİN TÜRÜT’ÜN MESAJI

Başkan Türüt mesajında: “Kurtuluş mücadelemizin taçlandırıldığı ülke topraklarımızın geri alındığı  bu büyük zaferi 92.yıldönümünde tekrar yad ediyoruz. Milletimiz, Mili mücadele döneminde canını kanını bu cennet vatan uğruna hiçe sayarak böyle büyük bir zafere imza atmış ve tarihe ismini  altın harflerle yazdırmıştır. Bu vatan toprakları şehit kanlarıyla sulanmış her bir karışı savaşarak mücadele edilerek alınmıştır. Kurtuluş savaşı yıllarında büyük fedakârlık gösterilerek her türlü zorluklara rağmen yorulmadan yılmadan canını dişine takarak savaşan milli mücadele şehitlerimiz bu kutsal vatanı bize emanet etmiştir. Bize düşen her bir metre karesinin büyük ve zorlu mücadeleler sonucunda alındığı güzel vatanımızı birlik beraberliğimizi bozmadan korumak ve muhafaza etmektir. Tüm bu duygu ve düşüncelerle Rizeli vatandaşlarımızın ve tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu zafer yolunda canlarını feda eden İstiklal Savaşı kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.