Rize’den Doğu Türkistan’a Destek

Rize’den Doğu Türkistan’a Destek

Çin’in Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri’ne yönelik baskıları Rize’de Memur Sen tarafından basın açıklaması ile protesto edildi.

Memişağa Parkı’nda düzenlenen protesto gösterisinde basın açıklaması metnini okuyan Memur Sen Rize Temsilcisi Resul Usta, halkı Çin mallarına karşı boykota çağırdı. Doğu Türkistan’ın Çin zulmüne 257 yıldır direndiğini dile getiren Usta “Müslüman Uygur Türkleri toprakları Doğu Türkistan’daki şanlı direnişlerini 257 yıldan beri büyük bir cesaret, kahramanlık örnekleri ile dolu ve başarı ile sürdürmekte. Müslüman Uygur Türkleri bu kutsal mücadelesini Doğu Türkistan hür ve bağımsız olana kadar sürdürmeye azimli ve karalıdır” dedi.

Halkı Çin Malı’na karşı boykot yapmaya çağıran Usta “Bu hukuksuzluklara, zulümlere, yasaklara ve baskılara itiraz edenler evlerinden alınıyor, demokratik eylem hakkını kullananlar sokak ortasında öldürülüyor. İşkenceler ve idamlar ise aralıksız sürüyor. Buradan faşist Çin Devletin’ e sesleniyoruz; Doğu Türkistan’ a baskı uygulanmakta, vicdanları yaralamaktan, insan haklarını çiğnemekten, din ve vicdan hürriyetin gasp etmekten bir an önce vazgeç… Yeter artık. Uyarıyoruz! Akıttığınız kanda boğulacaksınız Hiçbir zulüm ebedi değildir.. Aklınızı başınıza alın” ifadeleriyle tamamladı.

Basın açıklamasının ardından Doğu Türkistan’da zulüm altında olan soydaşlar için dua dildi.










HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.