Rize'den Filistin'e Destek İsrail'e Nefret Sesleri Yükseldi

Rize'den Filistin'e Destek İsrail'e Nefret Sesleri Yükseldi

Rize Sivil Toplum Platformu tarafından organize edilen etkinlikte İsrail'in Filistin'de Müslümanlara yaptığı zulüm protesto edildi.

Rize Tuzcuoğlu Memiş Ağa Parkı'nda yapılan protesto etkinliğinde konuşan Memur-Sen Rize İl Başkanı Resul Usta, İsrail'in müslüman Filistin halkına yönelik acımasız bir katliama giriştiğini söyledi.

Usta "Siyonist saldırı altındaki Filistinli kardeşlerimiz, İsrail vahşetinin mağduru Gazzeli mazlumlarımız için direnmek, insanlığı dirilişe çağırmak, onlarla dayanışmak ve acılarını paylaşmak için meydanlardayız. İsrail, kan kusmaya, vahşet uygulamaya, insanlıkla arasındaki mesafeyi açmaya devam ediyor. İsrail insanlıktan çıkıyor demek mümkün değil. Çünkü ne İsrail devleti ne de İsrailli devlet yöneticileri hiçbir zaman insan olmayı, politikalarını insanlık eksenli belirlemeyi tercih etmedi. İsrail, 1948’den bu yana vahşi korsan devlet pozisyonu konumunu hiç terk etmedi. Filistin ve Filistinli Müslümanlar, 1948’den bu yana İsrail’e topraklarını zorla kiraya veren ev sahibi durumunda. Sonuç, kiracısı tarafından katledilen ev sahibi Filistinliler. Sadece Müslüman olduğu için, kıblesi Mekke olduğu için, peygamberi Hz. Muhammed olduğu için İsrail’in kurşunlarına hedef olan Filistinliler, Gazzeliler. On gündür, İsrail karadan, havadan, denizden bombalıyor, yaralıyor, öldürüyor, yok ediyor. İnsanların üzerine ölüm bombaları yağdırıyor. Filistinli olmanın, Gazze’de yaşamanın İsrail tarafından öldürme gerekçesi yapıldığına şahitlik etmiyor, sadece seyrediyorlar” diye konuştu.

“FİLİSTİN BİZİZ FİLİSTİN BİZİM RUHUMUZDUR”

Rize halkı olarak bütün dünyaya seslendiklerini belirten Usta, “Müslüman uyumayacak kardeşine sahip çıkacak. Ümmet, duyarsız kalmayacak Filistin’i İsrail zulmünden kurtaracak. İnsanlık uyumayacak, Filistin devletini tanıyarak İsrail’in Filistin’deki işgaline son verecek. Çok beklemeyeceğiz. İnsanlığın ortak düşmanı haline gelen kanlı, katil ve vahşi korsan terörist devlet İsrail’in Filistin elinden olan çöküşünü hep birlikte göreceğiz. Çünkü Mescidi Aksa ümmetin onurudur. Kudüs ümmetin yurdudur, vatanıdır. Kudüs, insanlığın ortak tarihinin emanetidir. İsrail’in bu azgın tavırları, İsrail’in bu vahşi eylemleri Mescid-i Aksa’nın İslam’a olan hasretinin kısa sürede bitmesine vesile olacak. İnşallah ümmet kendine gelecek. İslam Birliği ve Dayanışması kurulacak. Mescid-i Aksa’yı, Kudüs’ü yalnız bırakmayacak, öksüz bırakmayacaktır. Katılım ve destekleriniz den dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Sonuç olarak bugün burada Rize Sivil toplum Platformu olarak, saldırılarda ölen Müslüman kardeşlerimize Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz ve diyoruz ki, Bir ve diri olmalıyız, birlikte olmalıyız, güçlü olmalıyız. Rize’den bir kez daha gür bir sesle haykırıyoruz. Filistin biziz Filistin bizim ruhumuzdur. Gazze bütün Müslümanların onurudur. Yeniden dirilişinin sembolüdür. Yaşasın zalimler için cehennemin kavurucu ateşi” ifadelerini kullandı.




Konuşma ardından Filistin'de hayatlarını kaybedenler için dualar edildi.
























Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.