Rize'den Halep'e yardım

Rize'den Halep'e yardım

Hayrat İnsani Yardım Derneği, Derepazarı Belediyesi ve Nurçay fabrikasının ortaklaşa düzenledikleri kampanyada toplanan 3 tır yardım dualarla yola çıktı.

 Suriye'de özellikle Halep'te zulüm gören Müslümanlara elini uzatan ve 1500 tır yardım ile bölgedeki insanların ihtiyaçlarını gidermeye çalışan Hayrat İnsani Yardım Derneği'ne Rize temsilciliği, Derepazarı Belediyesi ve Nurçay fabrikası ile ortaklaşa düzenledikleri kampanyada toplanan 3 tır  ile katkıda bulundu.



Rize ve Derepazarında yapılan dualarla yola çıkan tırlar perşembe günü ihtiyaç sahiplerine ulaşmış olacak. Derepazarı Kaymakamı Muhammet Tugay'ın da katıldığı uğurlama merasiminde konuşan Hayrat Vakfı temsilcisi Yusuf Algan "Peygamberimiz (sav) tarafından öğretilen yardımlaşma düsturunun, Ensar ile muhacir kardeşliğinin bu yardımlarla Rize'de de gösterildiğini, insanların oradaki zulme karşı gerçekten duyarlı olup fedakârca yardımda bulunduklarını söyledi.



Çalışmalarında destek olan Derepazarı Belediyesi'ne Nurçay fabrikasına, sanayi esnafına ve bütün yardımseverlere teşekkür eden Algan bu yardımların özellikle Müslümanların Birliği'ne beraberliğine, aradaki samimi muhabbetin artmasına vesile olmasını niyaz ederek konuşmasını tamamladı.



Derepazarı Belediye Başkanı Yakup Samangül de çalışmada emeği geçenlere teşekkür ederek Oradaki insanların yalnız olmadığını böylece gösterdiklerini kaydetti. Derepazarı müftüsü Muhammet Yıldız hocanın duası ile yardımlar yola çıktı. 



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.