Rize`den imzalar Bakan`a gitti

Rize`den imzalar Bakan`a gitti

Türk Büro-Sen`in, Adalet Çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için Türkiye genelinde 01-11 şubat 2013 tarihleri arasında düzenlemiş olduğu imza kampanyası çerçevesinde toplanan dilekçeler; Türk Büro Sen Rize Şube Başkanı İbrahim HACIMUSTAFAOĞLU Şube Başkan Yardımcıları Mehmet KARAÖMEROĞLU, Zafer TATOĞLU, Yunus ÖKSÜZ ve üyelerinin katılımıyla PTT Adliye Şubesinden Adalet Bakanı Sadullah ERGİN`e gönderdi.

Türk Büro Sen`den yapılan yazılı açıklama şöyle:

Ülkemiz gündeminde en çok tartışılan konuların başında “adalet ve adaletin kararları” gelmektedir. Her geçen gün artan suçlarla birlikte, yeni kurulan adliye binalarına sürekli istihdam edilen memurlara rağmen; adalet hizmetleri bir türlü sağlıklı bir yapıya kavuşamamıştır.

Adalet çalışanları, ağır iş yükü altında ezilirken, yetmezmiş gibi kazanılmış hakları tek tek ellerinden alınmaktadır. Önce banka promosyonunda yaşanan haksızlıklar daha sonra servis ücreti (bilet) ödeneklerinin kaldırılması şimdi ise fazla mesai ücretlerinin kaldırılması… En zor şartlar altında çalışan kamu personeli adalet çalışanlarıdır. Buna rağmen; maalesef ki, en çok hakkı yenen hor görülen kesim de bu kesimdir.


İNSANCA MUAMELE GÖRMEK HAKLARIDIR!

Adalet çalışanları, her şeyden önce insanca muamele görmek, emeklerinin karşılığını almak ve hak ettikleri itibarlarının iadesini istemektedirler.

En büyük haksızlık ve adaletsizlikler adliye çalışanlarına uygulanmaktadır. En keyfi işlemler ve uygulamalarla adliye çalışanları yok sayılmaktadır.

Özellikle son yıllarda oluşturulan devasa adliye binaları içinde kaybolup giden, ezilen, itilen kakılan, Hakim-Savcı sınıfının hegomanyası içinde silindir gibi ezilen adliye çalışanlarıdır.

Adliye çalışanı adalet dağıtma hizmetini sunarken, kendisi için de adalet talep etmektedir. Emeğinin karşılığını ve onuru kırılmadan hizmet vermek, kendileri için ayrımcılık değil, herkes gibi eşit olmak istemektedirler.

Değerli Basın Mensupları

Bu yıl başında milletvekili ve gazetecilere yasadaki adı ile, “Fiili Hizmet Süreci Zammı”  TBMM’den geçmiş, Cumhurbaşkanı’da onaylamıştır.

Bu düzenleme ile milletvekillleri, maden işçileri gibi yıpranma haklarından sınırsız yararlanma hakkına sahip olmuşlardır.

Bilindiği gibi, yıpranma hakkı kullanan asker, polis ve gazetecilerin yıpranma paylarında belli sınırlamalar mevcuttur.

Söz konusu gelişmeler üzerine Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan “Hakim ve Savcılar”da yıpranma payı talebi ile harekete geçmişlerdir.

Geçtiğimiz günlerde, Adalet Bakanı ile de görüşen bir grup Hakim-Savcı, aynı taleplerini eski Adalet Bakanı, şimdiki Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e de iletmişlerdir.

Adalet Bakanlığı’nın önümüzdeki günlerde 4. yargı paketi’ni TBMM’ye göndereceği kamuoyuna yansımıştır. Türk Büro-Sen olarak, 4. yargı paketi içerisine adliye çalışanlarının bazı ekonomik ve sosyal haklarının alınması için yeni bir çalışma başlatmış bulunmaktayız.

Adalet çalışanlarını bir bütün olarak gören sendikamız, yıpranma payını tüm çalışanların hakettiğini, bu güne kadar adalette yapılan sınıf ayrımcılığı nedeniyle, Adalet  çalışanlarının mağdur edildiğini ve çalışma barışının sağlanabilmesi için başta yıpranma payı olmak üzere; çalışanların ellerinden alınan fazla mesailerle, yıllardır talep ettiğimiz mübaşirler dahil Yardımcı Hizmetler Sınıfında bulunan personelin Genel İdari Hizmetler sınıfına geçirilmesi için Türkiye genelinde bir imza kampanyası başlatılmıştır.

Sayın Adalet Bakanı’na hitaben yazılan dilekçeler, bugün tüm illerimizde yapılan kitlesel basın açıklamalarının ardından Sayın Bakan’a gönderilmektedir.

Adalet çalışanlarının fiili hizmet zammından faydalandırılması, zorunlu olarak çalıştırılmasına rağmen el konulan fazla mesai ücretlerinin, kesilen servis ödeneklerinin biran önce ödenmesini talep etmekteyiz.

Türk Büro-Sen olarak, taleplerimiz yerine getirilene kadar işyerlerimizde her türlü meşru eylem ve etkinliklerimizi devam ettireceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.