Rizeli 11 Yaşındaki 3 Minik Öğrenci 6 Ayda Hafız Oldu

Rizeli 11 Yaşındaki 3 Minik Öğrenci 6 Ayda Hafız Oldu

Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi Kuran Kursu’nun Rizeli 11 yaşındaki 3 minik öğrencisi 6 ayda hafız oldu.

 Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi Kur'an Kursu’nun Rizeli 11 yaşındaki 3 öğrencisi Abdullah Karali, Mustafa Faruk Yurtman ve Ahmet Faruk Taşkın 6 ay gibi kısa sürede Kur’an-ı Kerim’in tamamını ezberleyerek hafız oldu.

İrşad Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Ali Saruhan ve İrşad Vakfı Müdürü Abdülkadir Kara tarafından önceki akşam Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi Kopuzlar Kur'an Kursu’nda organize edilen İrşad Vakfının 67. geleneksel iftar programı sonrasında hafızlığını tamamlayan 24 öğrenci için tören düzenlendi. Rize İl Müftü Yardımcısı Ali Çakmak, 6 ayda hafızlığını ikmal ederek büyük bir başarı sergileyen 3 minik öğrencinin Umre ile ödüllendirileceğini ve Abdullah Karali, Mustafa Faruk Yurtman ve Ahmet Faruk Taşkın’ı İl Müftülüğü olarak Umre’ye göndereceklerini belirtti.

İrşad Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Ali Saruhan, burada yaptığı açıklamada, 6 ay gibi kısa sürede hafızlıklarını ikmal ederek yüzlerini güldüren 3 minik öğrencilerini yarım altınla ödüllendirdiklerini ifade ederek, “Minik Yavrularımız, bu kutlu davanın daimi bir müntesibi olarak hafızlığın kısa sürede yapılabileceğini bir kez daha göstermişlerdir.” dedi.Saruhan açıklamasında, “Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi Kopuzlar Kuran Kursu’nda 2016-2017 öğretim yılında 10 yaşında hafızlık eğitimine başlayan Rize doğumlu Abdullah Karali, Mustafa Faruk Yurtman ve Ahmet Faruk Taşkın yavrularımız 6 ay gibi kısa bir sürede hafızlıklarını ikmal ederek 11 yaşında hafız olmuşları ve bu alanda yüzümüzü güldürmüşlerdir. Bu kutlu davanın daimi bir müntesibi olarak hafızlığın kısa sürede yapılabileceğini bir kez daha gösteren ve 6 ayda hafızlığını ikmal eden talebelerimiz İrşad Vakfı tarafından yarım altınla ödüllendirilmişlerdir. Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi Kur'an Kurslarımızdan 2017 yılı itibariyle 24 hafızımız hıfzını tamamlayarak, hafızlık kervanına isimlerini yazdırmışlardır. Bize güvenerek destek veren hayırsever vatandaşlarımızın verdiği destekler sayesinde bundan sonra da kurslarımızdan Kur’an bülbülleri yetişmeye devam edecektir.” diye konuştu.

Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi Kur'an Kurslarının biri kız, 3’ü erkek olmak üzere 4 Kur’an Kursunu bünyesinde bulundurduğunu kaydeden İrşad Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Ali Saruhan, Kur’an Kurslarında 400 talebenin Kur’an eğitimi aldığını ve tüm masrafların 1990 yılında kurulan Rize İrşad vakfı tarafından hayırsever vatandaşların destekleriyle karşılandığını söyledi. Tören sonunda hafızlığını tamamlayan 24  öğrenciye çeşitli hediyeler verildi.

Programa, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Çaykur Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Alim, Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Mustafa Okur, Rize Müftü Yardımcısı Ali Çakmak, Hemşin İlçe Müftüsü Abdullah Köseoğlu, TÜMSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mevlana Karali, TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdülbaki Fil, AK Parti İyidere İlçe Başkanı Talat Tüfekçi ile Mustafa Yıldız Hoca Efendi Kur’an Kurslarında öğrenim gören kursiyerler ve davetliler katıldı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.