Rizeli Cumhuriyete Sahip Çıktı

Rizeli Cumhuriyete Sahip Çıktı

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 90. yıldönümü kutlamaları Rize’de yoğun halk katılımıyla gerçekleştirildi.

Rize’de iki gündür devam eden Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 90. yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bugün devam etti. Atatürk anıtı önünde düzenlenen tören saygı duruşu ile başladı, Rize Belediyesi Bando ekibinin eşliğinde İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı okunurken KDRK sporcuları düzenledikleri dağcılık gösterisi ile tören alanında bulunan Şeyh Camisi’nin iki minaresi arasında dev bir Türk bayrağı açtı. Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı; halkın, öğrencilerin, asker ve polislerin bayramını kutladı.
Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Rize Valisi Nurullah Çakır yaptı. Çakır, konuşmasında, Cumhuriyetin Türk milletinin tarih boyunca yaptığı en büyük çağdaşlaşma hareketi olduğunu belirterek şunları söyledi: “Tarihimizin en büyük ve en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet getirdiği yenilik ve atılımlar ile Türk halkına yeni ufuklar açmış, ekonomik, siyasal ve sosyal yaşantımıza dinamizm kazandırmıştır. Bugün 90. yılını kutladığımız günde 90 yıllık başarılar ile bir uygarlık öyküsü oluşturan Cumhuriyetimiz ile haklı bir gurur duyuyoruz. Türkiye bağımsızlık mücadelesini verdiği dönemlerde aynı mücadeleyi veren mazlum milletlere örnek oluşturduğu gibi bugün de gelişimi ile yakın çevresindeki ülkeler başta olmak üzere bir çok ülkeye ilham kaynağı olmaya devam etmektedir.”

Konuşmaların ardından Rize’de ağırlanan Romanya, Bulgaristan, Letonya ve Polonya halk oyunları ekipleri gösterilerini sergiledi. Rize Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin sergilediği Bıçak Horonu yoğun alkış aldı. Tören resmi geçitle son buldu.
Rize’de bu yıl düzenlenen Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine geçen yıllara oranla halk katılımının yüksek olduğu gözlendi.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.