RİZELİ GAZETECİLERDEN RESİM SERGİSİ

RİZELİ GAZETECİLERDEN RESİM SERGİSİ

Rize'de 2019 yılına damgasına vuran haber, doğa ve yaşam fotoğrafları bir sergide görücüye çıktı. Rize Gündem Gazetesi adına açılan fotoğraf sergisinde; gazeteciler Aytekin Kalender ve Muhammet Kaçar’ın fotoğrafları yüzlerce kişi tarafından ziyaret edildi.

 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda açılan sergiye Rize Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy, Rize İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt, Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Murat Gümrükçü, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Rize İl Kültür Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, İl Spor Müdürü Mustafa Çelik, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Bebek, Rize Milli Eğitim İl Müdürü Yaşar Koçak, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Genç, RTEÜ Genel Sekreteri Adnan Er, Fırıncılar Odası Başkanı Refik Kumbasar, Marangozlar Odası Başkanı Davut Soykan, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Tornacı, Terziler Odası Başkanı Yaşar Karaca, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mustafa Gündoğan, 53 Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak, İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, CHP İlçe Başkanı Necati Topaloğlu, Eski Milletvekili ve Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Hasan Kemal Yardımcı, Muhtarlar Derneği Başkanı Recep Sakal, Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Kaya, Halk Bank İl Müdürü Ercan Birtek, gazeteciler, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.   

KAÇAR: BİNLERCE KARE İÇERİSİNDEN BU FOTOĞRAFLARI SEÇTİK
 
Açılış töreninde konuşma yapan Gazeteci Muhammet Kaçar 2019 yılından bugüne bir anı ve anekdot bırakmak istediklerini belirterek, “Haber, doğa ve yaşam fotoğrafları adını verdiğimiz bu sergide yöre insanımız var, doğamız var, acılar ve mutluluklar var. Binlerce kare içerisinden bu fotoğrafları seçerek bugün burada siz katılımcılarla buluşturduk. Herkesin ayağına sağlık katılımınız teşekkür ediyoruz” dedi.
 
KALENDER: RİZE COĞRAFYASI, FLORASI, FAUNASI VE DOĞAL GÜZELLİKLERİYLE FARKLI BİR YER
 
Geçtiğimiz yıldan yazılı ve görsel medyada hafızalarda kalan yılın haber, doğa ve yaşam fotoğraflarını bu sergi vesilesiyle Rize’de meraklıları ile buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Aytekin Kalender ise, “Rize coğrafyası, florası, faunası ve doğal güzellikleriyle farklı bir yer. Bu ilde gazetecilik yapmak ve fotoğraf çekmek ayrı bir güzellik. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle bu yıl ilk kez planladığımız fotoğraf sergimizi gelecek yıllara taşımak istiyoruz. 2019’dan kareleri görenlerin geçtiğimiz yılın bir almanağına ve anlarına gideceğini düşünüyorum. İşimiz haber, habere dair neler varsa, yaşam ve doğal güzellikleri de konu alan fotoğrafları Rizelilerle buluşturduk. Katkı veren, zahmet edip sergiye katılan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.














HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.