Rizeli genç Gümüşhane’de yaşadıklarını tesadüfen öğrendiler

Rizeli genç Gümüşhane’de yaşadıklarını tesadüfen öğrendiler

İkametgah kaydı almak için Rize İl Nüfus Müdürlüğü'ne giden bir gencin dikkati Rize’de yaşayan bir çok kişinin bilgileri dışında nüfus kayıtlarının Gümüşhane’ye taşındığını ortaya çıkarttı.

 Edinilen bilgiye göre, her şey bir gencin iş başvurusu için Rize Nüfus Müdürlüğü’nden ikametgah kaydı çıktısı alması ile başladı. İsminin açıklanmasını istemeyen genç, aldığı ikametgah kaydı çıktısında annesinin isminin bulunmadığını gördü. Durumu araştırınca annesinin nüfus kaydının Gümüşhane’de bir beldeye alındığını fark etti. Durum derinlemesine araştırıldığında ise annesinin Halk Eğitim Merkezi’nde dikiş-nakış eğitimi aldığı sınıf öğrencilerinin nüfus kayıtlarının hepsinin bilgileri dışında Gümüşhane’deki aynı beldeye alındığı ortaya çıktı. Yine aynı şekilde Rize’de bir sürücü kursunda eğitim gören bazı öğrencilerin de kimlik bilgilerinin bilgileri dışında alınarak nüfus kayıtlarının aynı beldeye nakledildiği ortaya çıktı.

Mağdur iddialarına göre, Rize’de bir derneğin yöneticiliğini yapan S.Ö, nüfus kaydı nakilleri yapılan Gümüşhane'de bir süre önce bir balık lokantası açtı. Gümüşhane'deki belde belediyesi işletmeye ruhsat verebilmek için S.Ö.’den beldelerine belli bir oranda nüfus nakli sağlamasını istedi. S.Ö. de belediyenin talebini yerine getirmek için Rize'de temin ettiği kimlik bilgilerini belediyeye verdi. Usulsüzlüğün ikametgah kaydı almak için Rize İl Nüfus Müdürlüğü'ne giden bir gencin dikkati ile anlaşılması üzerine iki il arasındaki nüfus müdürlüklerinin kişilerin bilgisi dışında gerçekleştirilen nüfus nakillerini düzeltmek için çalışma başlattığı öğrenildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.