Rizeli Hilal’in Büyük Başarısı

Rizeli Hilal’in Büyük Başarısı

Türkiye Kano Federasyonu, Milli Takım oyuncularından Rizeli Hilal Avcı, geçen hafta Azerbaycan’ın, Mingechevir şehrini ikiye ayıran Kura nehrinde gerçekleşen Uluslararası Durgunsu Mingechevir Başkanlık Kupası Yarışmalarında birinci olarak altın madalyayı ülkemize kazandırdı.

Bu yarışmalara ferdi olarak katılan diğer bir Rizeli Kanocu Tolga Akarsuda yarışmalar sonucunda ikinci olarak ülkemize gümüş madalya kazandırdı. Azerbaycan, Gürcistan, Türkiye, Rusya, Ukrayna ülkelerinin çeşitli klasmanlarda daha önce dünya şampiyonalarında dereceleri bulunan ve 2012 Olimpiyat oyunlarında yarışmış ve önemli dereceler elde etmiş çok sayıda Milli kanocunun katıldığı bu durgun su yarışmaları sonucunda Türkiye’den çeşitli illerin kulüpleri ve ferdi olarak yarışmalara katılan Milli Takım Sporcularımız 10 altın, 5 gümüş, 2 bronz madalya ile toplamda 17 madalya kazanarak kano tarihinde bir ilke imza atmış oldular.



Rize Mingechevir Kano Hilal Avcı Durgunsu Azerbaycan Rizeli Hilalin Büyük Başarısı

Bu yarışmalarda Türkiye’yi Hilal Avcı, Öztürk Kuru, Çağrıbey Yıldırım, Fatih Sulak, Mustafa Gülbahar, Tolga Akarsu, Safa Köse, Gökhan Aydemir, Mert Yıldırım ve Ali Abdülsselam Yılmaz temsil ettiler. Çaykur Genel Müdürlüğünde stajyer öğrenci olarak kurs gören Milli Kanocu Hilal Avcı, “Çok kısa zamanda bu önemli dereceleri elde ederek, bu konuma geldiğim için çok mutluyum. Hedefim bu yıl içerisinde yapılacak olan Akdeniz oyunlarında 23 yaş altı Kano Dünya şampiyonasında Türkiye’yi ve ilim Rize’yi en iyi şekilde temsil etmektir. Kano Federasyonumuz başta olmak üzere başarımdan dolayı beni tebrik eden herkese teşekkürlerimi iletiyorum.”dedi





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.