Rizeli İlhami Yazıcı Cumhurbaşkanının Afrika ziyaretine katıldı

Rizeli İlhami Yazıcı Cumhurbaşkanının Afrika ziyaretine katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22-25 Ocak arasında Tanzanya, Mozambik ve Madagaskar'a resmi ziyaretine başladı. Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) organize ettiği toplantıda, Tanzanya'ya giden ve bu ülkede faaliyet yürüten iş adamlarıyla bir araya gelecek.

 Ziyarete iş adamlarının yanı sıra, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan ile çok sayıda iş adamı katıldı.



 
Cumhurbaşkanın Afrika ziyaretine katılan Yazıcı Grup yönetim kurulu başkanı İlhami Yazıcı, caytvhaber.com'a yapmış olduğu açıklamada; " Yazıcı grup olarak zaten bizim Tanzanya da yatırımımız var. Buradaki firmamız "Stone Block Building Company" şirketimiz nedeni ile bölgeyi çok iyi biliyoruz ve tanıyoruz"dedi.


 
Ayrıca, uçakta bölgenin sorunları hakkında Ekonomi bakanımız Nihat Zeybekçi ile bölgenin sorunları hakkında bilgilerimizi aktardık. Yaşadığımız sorunları bölge olarak Bakanımıza anlattık. Sayın bakanımızın konu hakkında yakından ilgileneceğini, bu seyahatin bu tür sorunları çözmek için yapıldığını, iş adamlarımızın bölgedeki sorunlarını kaldırmak önceliğimiz olduğunu söyledi.


 
Öteyandan, Yazıcı Grup yönetim kurulu başkanı İlhami Yazıcı, Afrika kıtasına yatırımları daha attırmalıyız. Batılı şirketler buralarda yoğun bir şekilde yatırım yaparken, son günlerde Çin firmalarıda yoğun bir şekilde bölgeye yatırım yapılmaktadır. Hatta bölgesel olarak, Afrika bakanlığının kurulması çok daha iyi olur " dedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.