Rize’nin En İyi Çay Demleyenleri Ödüllerini Aldı

Rize’nin En İyi Çay Demleyenleri Ödüllerini Aldı

Rize Belediyesi’nin düzenlediği 6. Çay ve Yaz Spor Şenlikleri kapsamında Rize Ticaret Borsası tarafından organize edilen Çay Demleme Yarışması’nda dereceye girenler ödüllerini aldı.

Geçtiğimiz hafta sona eren ve 150 kişinin katıldığı Çay Demleme Yarışması’nda dereceye giren yarışmacılara bugün Rize Ticaret Borsası’nda düzenlenen törenle kuru çay ödülleri verildi. Yarışmada 1. olan Necmi Kavalcı’ya 300 kilo, ikinci gelen Nurleyla Gezmiş’e 150 kilo ve üçüncü olan Mustafa Furtuna’ya 50 kilogram kuru çay verildi.

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, güzel çay demleme alışkanlığının yaygınlaştırılması için bu yarışması düzenlediklerini belirterek, “Amacımız en iyi çayın nasıl demlendiğini geniş kitlelere duyurmak ve bunu alışkanlık haline getirmektir. Bundan sonraki hedefimiz geliştireceğimiz yeni bir proje ile her ilde iyi çay demlemesini anlatacak kişileri eğitmektir” dedi.

ÇAYIN TANITIMI ÖN PLANA ÇIKACAK

6. Çay ve Yaz Spor Şenlikleri çerçevesinde çayın tanıtımının ön plana çıkarıldığı çay demleme yarışmasına katkıda bulunan Rize Ticaret Borsası Başkanı Sayın Mehmet Erdoğan’a teşekkürlerini sunan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, katılan yarışmacıların yarışmaya renk kattığını ifade etti.

ÇAY ÇARŞISI RİZE’YE KAZANDIRILACAK

Rize Ticaret Borsası’yla birlikte çayın tanıtı noktasında birlikte projeler gerçekleştirileceğini belirten Başkan Kasap, “Bundan sonraki zaman dilimi içerisinde çayın tanıtımını sağlayacak bu ve benzeri projelere Rize Belediyesi olarak her zaman katkıda bulunacağız. Başından beri ortaya koyduğumuz genel çerçevemiz istişare ve kurumlar arası diyalogtur. Rize Ticaret Borsa’sıyla da bu manada başka projelere de imza atacağız. Rize Sahil Projesi bu çerçevede yürüttüğümüz projelerden bir tanesidir. Sahil Parkı projemiz içersinde bulunan zaman dilimi içersinde Çay Çarşısı projesini beraber gerçekleştireceğiz” dedi.









HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.