Rize’nin Güneysu İlçesi Müftüsü Abdulkerim Çelik'in annesi vefat etti

Rize’nin Güneysu İlçesi Müftüsü Abdulkerim Çelik'in annesi vefat etti

Rize’nin Güneysu İlçesi Müftüsü Abdulkerim Çelik, hayatının en zor anlarından birini yaşadı.

 Rize'nin Güneysu İlçesi Müftüsü Abdulkerim Çelik, hayatının en zor anlarından birini yaşadı. Müftü Çelik, annesi Hediye Çelik'in cenaze namazını kıldırdı. Ayakta durmakta zorlanan Müftüyü Lala Paşa Camii İmam Hatibi Emrullah Kaçar teskin etti.

 
Rize'nin Güneysu İlçesi Müftülüğü'nü yapan Erzurumlu Abdulkerim Çelik'in annesi Hediye Çelik Hak'ka yürüdü. Ani rahatsızlığı nedeni ile Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan 67 yaşında ki Hediye Çelik hayatını kaybetti.

 
Merhumenin cenazesi Oltu'nun Tutmaç Mahallesi'nde öğle namazına müteakip kılınan Cenaze namazının ardındın aile kabristanına defnedildi. Hediye Çelik'in cenaze namazını oğlu Abdulkerim Çelik kıldırdı. Güneysu Müftüsü Çelik, annesinin cenazesini kıldırırken, oldukça zorlandı. Müftü Çelik'i ve yakınlarını Lalapaşa Camii İmam Hatibi Emrullah Kaçar teskin etmeye çalıştı.
 
Aynı zamanda yüzlerce Hafız yetiştiren İsrafil Çelik Hoca'nın eşi olan Hediye Çelik son yolculuğuna dualarla uğurlandı. Bedensel engelli olan İsrafil Çelik, tüm zorluklara rağmen, eşini dualarla son yolculuğuna uğurladı. Tortum Vaazı Abdurrahim Çelik de annesini son yolculuğuna dualarla uğurladı. Tutmaç Mahallesi'nde Kur'an bülbülleri Kemal Tosun, Bahattin Çelik, Emrullah Kaçar, Rize ve Diyarbakır'dan gelen din görevlileri de kabristanda Kur'an-Kerim okudular.

 
Erzurum İl Müftü Yardımcısı Abdulhalim Acar da kabristan da dua yaptı. Güneysu Kaymakamı Davut Düzgün, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, kapatılan eski Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin ile çok sayıda ilçe müftüsü ve din görevlisi Çelik ailesini acılı gününde yalnız bırakmadı.
 
Cenaze namazına çok sayıda vatandaş katılırken, Çelik ailesi cenaze namazının ardından taziye dileklerini kabul etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.