Rizesporlu Milli Halterci Sibel Özkan Konak Dünya Altıncısı Oldu

Rizesporlu Milli Halterci Sibel Özkan Konak Dünya Altıncısı Oldu

Spor Toto Süper Lig Temsilcilerinden Rizespor'un Milli Sporcusu Sibel Özkan Konak, Dünya Halter Şampiyonasında koparmada 83 kilo kaldırarak dünya altıncısı oldu.

Dünya Halter Şampiyonası, 98 ülkeden 609 sporcunun katılımı ile Amerika Birleşik Devletleri'nin Houston kentinde başladı. Şampiyonanın ilk gününde 4 sporcumuz podyuma çıkarken, 48 kiloda Rizespor'un Milli Haltercisi Sibel Özkan Konak dünya altıncısı oldu.



Şampiyonanın ilk gününde bayanlar 48 kiloda yarışanSibel Özkan Konak, koparmada 83 kilo kaldırarak altıncı oldu. Sibel, silkmede 103, toplamda da 186 kilo ile sekizinci sırayı aldı. Aynı kiloda podyuma çıkan Olimpiyat Şampiyonu Nurcan Taylan ise koparmada 77, silkmede 95, toplamda da 172 kiloluk kaldırışlarıyla, dereceye giremedi.



Erkekler 56 kiloda ise 2 sporcumuz yarıştı. B grubunda podyuma çıkan İsmet Algül, koparmada 114, silkmede 130, toplamda ise 244 kiloya ulaştı.

56 kilodaki bir diğer sporcumuz Gökhan Kılıç ise koparmada 108, silkmede 138, toplamda da 246 kilo kaldırdı. Algül ve Kılıç, dereceye girmeyi başaramadı.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.