Rize'ye yapılacak havalimanı Trabzon'a yapılmış sayılır

Rize'ye yapılacak havalimanı Trabzon'a yapılmış sayılır

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Rize'ye yapılacak havalimanını eleştiren muhaliflere sert çıktı: "Rize'ye yapılacak havalimanı Trabzon'a yapılmış sayılır"

 AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, geçtiğimiz Pazar günü düzenlenen ‘Karadeniz Bölgesi Kültür ve Turizm Çalıştayı’ ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Trabzon’un ev sahipliği yaptığı Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'u kapsayan Çalıştay’a Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’yla birlikte 9 şehrin Valisi ve yetkili müdürleri katıldığı çalıştay ile ilgili konuşan Başkan Revi, “Çalıştay’a 4 bakan birden katılması çok ama çok önemliydi. Çalıştayda vurgulanan Karadeniz Bölgesi için ortak amaç da ayrıca önem arz etmektedir. Şehirlerimiz arasında turizm rekabeti her şehrin birbirini tamamlamasıyla zirveye daha kolay ulaşacağız. Gümüşhane’de var Trabzon’da niye yok veya Trabzon’da var Rize’de niye yok düşüncesi değil birbirimizi tamamlama düşüncesi bu Çalıştay da ön plana çıkmıştır. Ortak amaç ve ortak hedef için mikro değil makro mantıkla birlikte global bir anlayışta fikir birlikteliği bölge turizminin kalkınması adına önemlidir” dedi.

“RİZE’YE YAPILANI TRABZON’A YAPILMIŞ OLARAK GÖRÜYORUZ”
Trabzon’un hemen yanı başında hizmete açılan OR-Gİ Havaalanı’nın Trabzon’un yolcu kapasitesini düşürmediğini aksine arttırdığına dikkat çeken Revi önümüzdeki yıllarda Rize’de yapılacak havaalanının da Trabzon’a katkısı olacağını belirtti.

Revi, “Artık şehirlerarasındaki rekabet yatırımların önünü kesmek değil birbirleriyle kaynaşarak bu yatırımların önünü açmaktadır. Bu bütünlükle bölgemiz kalkınacak ve bu anlayış bölgemiz için en önemli fikir aşamasıdır. Biz, Rize’ye yapılan herhangi bir yatırımı, Gümüşhane’ye yapılan yatırımı Trabzon’a yapılmış olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

Yerel anlamda turizm dinamiklerinin tespit ettiği sorunların çözüme kavuşması için de takipçisi olacaklarını ifade eden Başkan Revi, “Körfez ülkelerinden Trabzon’a turist taşıyacak uçaklara, Batı ve Güney illerinde verilen destek gibi Trabzon Havalimanının da kapsama alınması konusunda takibimiz olacaktır. Çalıştay sonrası 4 Bakanımızla birlikte yaptığımız durum değerlendirmesinde alınan eylem kararlarının hayata geçmesinde de çok titiz bir takip ve yaklaşımımız olacağını kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Tabiki de tartışılmayan ve ele alınmayan konular olmuştur. Fakat bu ilk olan ve 4 Bakanımızın katıldığı çalıştayın bölgemize katkıları olacağı kesindir” diye konuştu.

ELEŞTİRİLERE CEVAP

Başkan Revi, Çalıştay’a bazı siyasi parti temsilcilerinin getirdiği eleştirilerle ilgili olarak ise “Eleştiriler gerçeklerden uzak ve muhalefet mantığının bakış açısıyla yapılmış olarak görüyoruz. Bizim derdimiz hizmetin bölgeye nasıl geleceğini planlamaktır ve bu hizmetlerin takibini yapmaktır. Bu nedenle atılan her adıma ve yapılan her çalışmaya muhalefet mantığıyla eleştiri getirenlere dönüp bakıp kaybedecek zamanımız yok. Tekraren belirtmek istiyorum ki bizim derdimiz Karadeniz Bölgesi’nde turizm kervanını yürütmektir işte o yüzden biz işimize bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.