RTEÜ Pedagojik Formasyon Eğitimi Ön Kayıt Başvuruları Başladı

RTEÜ Pedagojik Formasyon Eğitimi Ön Kayıt Başvuruları Başladı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde 2017-2018 Güz Dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Ön Kayıtlarının başladığı bildirildi.

 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı 2017-2018 Güz Dönemi için Ön Kayıtların 25 Eylül 2017 tarihinde başladığı bildirildi. Ön kayıtların 1 Ekim’de sona ereceği belirtilen açıklamada, sonuçların 3 Ekim’de ilan edileceği, kesin kayıtların ise 04-13 Ekim 2017 tarihleri arasında alınacağı belirtildi.

RTEÜ’den yapılan açıklamada, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programının “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Yönergesi” uyarınca yürütüleceği kaydedilerek, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına başvuru yapılabilecek öğretmenlik alanları ile bu alanlara başvuru yapabilmek için gerekli bölüm / programlarının belirlendiği, bu bağlamda, adayların, başvuru yapmadan önce öğretmenlik alanları, atama ve ders okutma esaslarına ilişkin çizelgeyi incelemeleri ve daha sonra uygun alana başvuru yapmalarının gerektiği kaydedildi. Uygun alana başvuru yapmayan adayların kesin kayıt hakkı elde etse bile kayıtlarının kesinlikle yapılamayacağı ifade edildi.

Açıklamada, ayrıca, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücretinin RTEÜ Son Sınıf Öğrencileri ve  mezunları için 1500 TL, diğer üniversite mezunları için 2000 TL olarak belirlendiği ve katkı payının iki eşit taksit halinde güz ve bahar yarıyılında  ilgili banka hesabına peşin olarak yatıracağı kaydedilerek, “Formasyon programının güz dönemi dersleri, Uzaktan Eş Zamanlı Öğretim Yoluyla  ve Bahar dönemi dersleri ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yerleşkesinde Yüz Yüze Öğretim yoluyla verilecektir. Her iki yarıyıldaki sınavlar, akademik takvimde belirtilen tarihlerde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yerleşkesinde yapılacaktır. Programda öğrencilerin derslere devam, ders geçme vd. hususlar “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Önlisans ve Lisans  Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği” uyarınca yapılacaktır.” denildi.

ÖN KAYIT İÇİN BAŞVURU FORMU 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Önlisans ve Lisans  Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.