RTEÜ Vakfı'ndan Burs Açıklaması

RTEÜ Vakfı'ndan Burs Açıklaması

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı, RTEÜ’yü seçecek başarılı öğrencilere burs imkanı sağlayacak.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Genel Sekreteri Av. Harun Mertoğlu, RTEÜ’yü seçen ilk 9 bine giren Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri ile ilk 23 bine giren Mühendislik Fakültesi öğrencilerine aylık 1.500 lira burs verileceğini kaydetti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Genel Sekreteri Av. Harun Mertoğlu yaptığı açıklamada, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı tarafından üniversitenin; Lisans programlarına yerleştiği ve kayıt yaptırdığı programın puan türüne göre Türkiye genel başarı sıralamasında (ek puanlı yerleştirme başarı sırası hariç) LYS sonuçlarında ilk 9 bine giren Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri ile ilk 23 bine giren Mühendislik Fakültesi öğrencilerine aylık 1.500 lira burs verileceğini, 9001 ile 14 bin arasına giren Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine aylık 1.000  TL, ayrıca ilk 75 bine girerek üniversitenin çeşitli bölümlerini tercih edenlerin de burs imkanlarından faydalanabileceğini kaydetti.
İŞTE RTEÜ GELİŞTİRME VAKFI'NIN BURS VERECEĞİ ÖĞRENCİLER VE BURS MİKTARLARI

Mertoğlu, açıklamasında şunları kaydetti: İlk 9.000’e giren Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri ile ilk 23.000’e giren Mühendislik Fakültesi öğrencilerine aylık 1500 TL, İlk 8.000’e giren Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği Bölümü, Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı ve Tarih Bölümü öğrencilerine aylık 1.000  TL, İlk 14.000’e giren Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine aylık 1.000  TL, İlk 25.000’e giren Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ve Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü öğrencilerine aylık 1.000  TL, İlk 30.000’e giren İlahiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencilerine aylık 1.000 TL, İlk 38.000’e giren Mühendislik Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü ve Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerine aylık 1.000 TL, İlk 75.000’e giren Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencilerine ve Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerine aylık 1.000 TL başarı bursu verilecektir.

Lisans programlarından (II. Öğretim hariç, ek puanlı yerleştirme başarı sırası dahil)  kontenjanı 50 ve daha az olanlarda ilk iki’ye, 51-99 arası olanlarda ilk üç’e, 100 ve üzeri olan programlarda ilk dört’e giren öğrencilere aylık 500 TL teşvik bursu verileceğini de ifade eden Av. Harun Mertoğlu, “Burslar; hazırlık sınıfı dâhil programın normal öğrenim süresi boyunca ve her eğitim-öğretim yılında 9 ay ödenecektir. Öğrencinin genel akademik not ortalamasının 4.00 üzerinden 2,50’nin altına düşmesi ya da kayıt dondurması veya izinli olunması durumunda burslar kesilecektir.” diye konuştu.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.