RTEÜ’de Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu İçin Basın Açıklaması

RTEÜ’de Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu İçin Basın Açıklaması

Rize Ülkü Ocağı tarafından Ege Üniversitesi’nde şehit edilen Ülkü Ocağı Ege Üniversitesi Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu için bir anma programı düzenlenip basın açıklaması okundu.

Geçtiğimiz hafta Ege Üniversitesi’nde PKK sempatizanları tarafından şehit edilen Ülkü Ocağı Ege Üniversitesi Teşkilat Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kampüsü’nde çok sayıda farklı görüşten öğrencinin katılımı ile anma programı ve basın açıklaması düzenlendi.

Kalabalık grup dev bir Türk Bayrağı açarak kampüs binası önünde toplandı. İlk önce Çakıroğlu ve diğer şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Ardından Rize Ülkü Ocağı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Teşkilat Başkanı Okan Yener tarafından basın açıklaması okundu. Yener, yaptığı konuşmada “Günümüzde de çok sık kullanılan milli şuur sözlük anlamı ile bir milletin ortak anlayışını, idrak ve sezgisi olarak tanımlanır. Fırat kardeşimiz milli şuur ile ülkesine, milletine, dinine ve bayrağına olan tutkusu dolayısı ile bu değerlere düşman kişiler tarafından şehit edilmiştir. Fırat kardeşimiz şehit edilmiştir. Ancak onun da sahip olduğu milli şuur ile yetiştirilen milyonlarda Türk genci bulunmaktadır. Bizi asıl üzen ise bu değerler için canını vermeye hazır milli şuur sahibi gençlerin üvey evlat olarak görülmesidir. Bizler vatanımız için canımızı vermeye hazırken neden vatan hainlerine ayrıcalık tanınmaktadır. Bizleri kendi ayrıcalıklarına sahip çıkmak zorunda bırakanlar bilmelidir ki değerlerimiz uğruna gerekirse ölür gerekirse öldürürüz” ifadelerini kullandı.







HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.