RTEÜ`de TIP Fakültesi Birinci Sırada

RTEÜ`de TIP Fakültesi Birinci Sırada

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 2014 – 2015 yılında Üniversitenin en fazla tercih edilen ilk beş programını açıkladı.

ÜNİVERSİTENİN AKADEMİK PERSONEL SAYISI VE DAĞILIMI

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)’nün 3 Enstitü,  11 Fakülte, 7 Yüksekokul,  7 Meslek Yüksekokulu, 8 Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Rektörlüğe bağlı 6 bölüm olmak üzere toplam 42 akademik birimde 49 Profesör, 66 Doçent, 228 Yardımcı Doçent, 142 Öğretim Görevlisi, 45 Okutman, 291 Araştırma Görevlisi ve 21 Uzman olmak üzere 842 akademik personelle 2014-2015 Akademik Yılını gireceklerini kaydeden RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, “ 11 fakülteden 10 tanesi aktif durumdadır. Bu sene; Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Yabancı Diller Yüksekokulu’nu aktif ettik. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde;  Ardeşen Turizm ve Otelcilik YO, Beden Eğitimi ve Spor YO ile Güneysu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon YO’nu aktif etmeye çalışacağız.” dedi.

TIP FAKÜLTESİ İLK SIRADA

Rektör Karaman, gerek ilk tercih olarak gerekse genel toplamda en fazla Tıp Fakültesi’nin tercih edildiğini ifade ederek, genel toplamda 5951 öğrenci tarafından tercih edilen Tıp Fakültesi’nin 320 öğrenci tarafından 1. Sırada tercih edildiğini ve 77 öğrencinin Tıp Fakültesine yerleştiğini açıkladı.

İşte Rektör Karaman’ın açıkladığı RTEÜ’de en fazla tercih edilen ilk beş program ile tercih sayıları ve tercih sıralaması


 RTEÜ’YÜ EN ÇOK TERCİH EDEN RİZE… RTEÜ’YÜ EN ÇOK TERCİH EDEN 7 İL

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin bulunduğu şehir Rize’den 1.070 öğrenci kayıt yaptırarak RTEÜ’yü en çok tercih eden il olurken, Rize’yi diğer Doğu Karadeniz illeri takip etti.

Trabzon’dan 621 öğrencinin tercih ettiği RTEÜ’yü, Ordu’dan 173, Artvin’den 159, Samsun’dan 151, Giresun’dan 107 ve bir diğer komşu il Erzurum’dan 101 öğrenci tercih etti. Bu illerin dışında kalan 74 ilden ise RTEÜ’yü tercih edenlerin sayısı 100’ün üzerine çıkmadı.

RTEÜ’YÜ EN AZ TERCİH EDEN İLLER

RTEÜ’yü en az tercih eden öğrenciler ise Bilecik, Kilis ve Şırnak oldu. Bu illerden RTEÜ’ye kayıt yaptıran öğrenci sayısı 1’de kaldı. Hakkari, Kırklareli ve Tunceli de RTEÜ’yü en az tercih eden iller oldu. Bu 3 ilden de 2’şer öğrenci RTEÜ’yü tercih etti.

İŞTE 2014 KAYITLARINA GÖRE İL İL RTEÜ`NÜN TERCİH SAYILARI




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.