RTEÜ'den O Habere Yalanlama

RTEÜ'den O Habere Yalanlama

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü, o haberi yalanladı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, bugün bazı basın yayın organlarında yer alan "Akademisyen alımında skandal ilan" haberini yalanladı.

Akademisyen alımında torpil yapılarak işe alınacak akademisyenlerin önceden belli olduğuna ilişkin bugün bazı basın yayın organlarında "Üniversitede skandal atama" haberi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nden yapılan açıklama ile yalanlanırken, açıklamada, Doçentlik sınavına giren öğretim üyelerine ait rutin çalışma tablosunu içeren müsvedde çalışmasının 30.07.2013 tarihinde elektronik ortamda sehven Basın İlan Kurumu Trabzon Bölge Müdürlüğü’ne gönderildiği ve yayınlandığı ifade edilerek, "Basın İlan Kurumu Trabzon Bölge Müdürlüğü’ne elektronik ortamda gönderilen söz konusu çizelgenin herhangi bir resmi niteliği bulunmamaktadır. Rektörlüğümüzce konu ile ilgili idari soruşturma başlatılmıştır." denildi.

İŞTE RTE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNÜN O AÇIKLAMASI: 01.08.2013 tarihli Zaman Gazetesi’nde yayımlanan ilan metni ve basında yer alan haberler ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür:

01.08.2013 tarihli Zaman Gazetesi’nde mevcut olan ilan metni Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığının Doçentlik sınavına giren öğretim üyelerine ait rutin çalışma tablosundan ibarettir. 01.08.2013 tarihinde ilanı yapılacak resmi ilan metninin yerine, ilgili daire başkanlığının Doçentlik sınavına giren öğretim üyelerine ait rutin çalışma tablosunu içeren müsvedde çalışması, 30.07.2013 tarihinde elektronik ortamda sehven Basın İlan Kurumu Trabzon Bölge Müdürlüğü’ne gönderilmiş ve yayınlanmıştır. Basın İlan Kurumu Trabzon Bölge Müdürlüğü’ne elektronik ortamda gönderilen söz konusu çizelgenin herhangi bir resmi niteliği bulunmamaktadır. Rektörlüğümüzce konu ile ilgili idari soruşturma başlatılmıştır.

Üniversitemiz çeşitli birimlerine 2547 sayılı Kanun uyarınca öğretim üyesi alımı ile ilgili yapılması planlanan asıl ilan metni 01.08.2013 tarihli resmi yazı ekinde Basın İlan Kurumu Trabzon Bölge Müdürlüğü’ne ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na gönderilmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 01.08.2013


YAYINLANAN O İLAN




Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.