RTSO Lojistik Üst İçin Hamle Yaptı

RTSO Lojistik Üst İçin Hamle Yaptı

RTSO Yönetimi yönetim kurulu toplantısını Rize'nin İyidere ilçesinde geniş bir katılımla gerçekleştirdi.Toplantının gündem maddesi Doğu karadeniz Endüstriyel Projesi ve son durumu oldu.

RTSO Yönetim kurulu toplantısının sonunda,Yönetim Kurulu Üyeleri, toplantının ardından İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, Odamız Ar-Ge Komisyonu Üyeleri, İyidere’deki Odamız Üyeleri, İyidere’deki muhtarlar ve ilgililerin katılımları ile geniş katılımlı bir istişare toplantısı gerçekleştirdiler. Toplantıda İyidere’nin Doğu Karadeniz Endüstriyel Merkezi Projesi ile yeni bir vizyona kavuştuğu vurgulandı.

RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu yaptığı konuşmada, Bu Projenin İyidere için bir fırsata dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. Projenin tamamen İyidere’de ve denizin doldurulması ile gerçekleştirileceğini ifade eden Karamehmetoğlu burada ortaya çıkacak olan eleman ihtiyacının yerel halk tarafından giderilmesinin bölgenin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını belirtti. Kamulaştırma ile kaybedilecek zamanın olmadığını belirten Başkanımız, projenin denizin doldurulması ile gerçekleşmesi sayesinde hızlı bir şekilde tamamlanmasını umduklarını ifade etti. Endüstriyel Merkez’in, sadece istihdama katkı sağlamayacağını, bunun yanı sıra turizm alanında, konaklama ve hizmet sektöründe de bölgeye sağlayacağı katkıların yadsınamaz derecede olacağını vurgulayan Karamehmetoğlu, bu projenin Ovit Tüneli ile birlikte doğu illerimizin denize ulaşacağı en yakın merkez olacağını, örneğin Mardin’den hareket eden bir aracın 5 buçuk saatte İyidere’de olabileceğini ve bu sayede ilimiz ve bölgemiz ile birlikte ulusal ve uluslararası bir proje niteliği kazanacağını ifade etti.

Karamehmetoğlu ve Mete’nin açıklamalarının ardından, soru cevap bölümüne geçildi. Başkanımız Şaban Aziz Karamehmetoğlu ve İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete’nin soruları cevaplamalarının ardından görüşme sona erdi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.