Şaban Aziz Karahemhetoğlu'ndan Açıklamalar

Şaban Aziz Karahemhetoğlu'ndan Açıklamalar

RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu Meclise yaptığı konuşmada Rize’deki yatırımların son durumu hakkında detaylı bilgi verdi.

RTSO Başkanı Karamehmetoğlu, “Rize-Artvin Uluslararası Havalimanının çed raporu hazırlandı. Cumhurbaşkanımızın Rize ziyaretinde Havalimanı gündeme geldi. Muhtemelen 2015’in Şubat ayında yapımı için ihalesi yapılacak” dedi.
 
LOJİSTİK ÜSTTE B VERSİYONU
 
İyidere’de planlanan lojistik üst projesi hakkında bilgi veren Karamehmetoğlu, “RTSO olarak C ve B versiyonu şeklinde 2 proje hazırladık. Projelerimizden B versiyonun yapılması uygun görüldü. Yaklaşık 480 milyon liralık bir yatırım. Denize dolgu yapılacak. Maalesef Trabzon, Giresun lobisi bu projemizin C versiyonun B versiyonuna düşmesinde etkili olmuştur” dedi.
 
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE YOĞUN TALEP
 
Organize Sanayi Bölgesinde arsa tahsisi aşamasına gelindiğini ve şuana kadar 123 başvuru yapıldığını açıklayan Karamehmetoğlu, “Organize Sanayi Bölgemizin Başkanı Rize Valisi Ersin Yazıcı’dır. Organize Sanayi Bölgesi konusunda deneyim sahibi olan valimiz bu konuda çok titiz davranmaktadır. Yaptığımız incelemeler sonucunda 123 başvuruyu 43’e indirdik. Özellikle firmaların sicilleri bizim için çok önemlidir. Başvuru yapan firmalar arasında Unilever, Doğuş, Betak Filli Boya, ÇAYKUR Didi gibi büyük markalardır.” dedi.

RİZE’YE 5 YILDIZLI RAMADA OTEL
 
Rize Gündoğdu Mahallesi eski öğretmenler evinin bulunduğu alanda planlanan 5 yıldızlı otel projesinde son aşamaya gelindiğini de belirten Karamehmetoğlu, “Yaklaşık 14 dönüm arazi üstüne kurulacak olan 5 yıldızlı otel Rize’mizin önemli bir eksiğini giderecek. Rize’nin en büyük eksiklerinden biri olan 5 yıldızlı otel projesinde son aşamaya geldik. Uluslararası bir marka olan Ramada otel zincirlerinden biri Rize’de olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.