Salarha Tünelinde Çalışmalar devam ediyor

Salarha Tünelinde Çalışmalar devam ediyor

AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’le birlikte Salarha tüneli şantiyesinde Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Aşık ve teknik ekibiyle bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda tüneldeki çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. Ardından tünelin içine girerek çalışmaları incelediler.

 AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’le birlikte Salarha tüneli şantiyesinde Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Aşık ve teknik ekibiyle bir araya geldi.

Gerçekleştirilen toplantıda tüneldeki çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. Ardından tünelin içine girerek çalışmaları incelediler.

Rize Merkez ile Salarha Vadisi'nin entegrasyonunu sağlayacak olan Salarha Tüneli'nde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Projenin bitmesiyle birlikte Rize’nin kuzeyle güneyini birbirine bağlayan en kısa güzergâh olacak.


 
İl Başkanı Alim Tüneldeki çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirterek, “Rize’mizi dağ ile deniz arasına sıkışmış yapısından kurtarmak ve arka taraflara açmak adına ortaya koyduğumuz en önemli projelerden olan Salarha tünelini incelemek üzere bir aradayız.  Bölge müdürümüz ve teknik ekibinden projenin son durumu hakkında bilgiler aldık. Proje tüm hızıyla devam etmektedir.




Rize ile Salarha arasındaki 12 km yolu 9 km daha kısaltarak 2.9 km’ye düşürecek olan salaha tünelinde çalışmalar her iki taraftan da devam ediyor. Çalışmaların hızlı ilerlediği sağ tüpte sona yaklaşıldı. Son 115 metrenin kaldığı sağ tüpün bu yılın Kasım ayına kadar viyadük ve kavşaklarıyla beraber hizmete açılması için bütün planlamalar yapıldı.



Zeminin biraz daha sıkıntılı olduğu sol tüpte ise son 266 metre kalırken çalışmaların ise 2021 yılının ortalarına doğru bitmesi planlanmaktadır. Rize’yi arka tarafa açacak ve kuzey ile güneyini birbirine bağlayacak en önemli akslardan olan Salarha tüneli tamamlamasıyla birlikte aynı zamanda 2 belde ve 40 köye hitap edecektir.” dedi


 
Salarha tünelindeki incelemenin ardından Rize Milletvekili Muhammed Avcı, İl Başkanı İshak Alim, Rize Valisi Kemal Çeber ve Belediye Başkanı Rahmi Metin Rize Belediyesinde bir araya geldi. Rize Milletvekilleri Hayati Yazıcı ve Osman Aşkın Bak’ın da uzaktan katılımlarıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile telekonferans yöntemiyle Rize’deki yatırımlarla ilgili değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.