Salarha Tüneli'nde 'Işık Göründü'

Salarha Tüneli'nde 'Işık Göründü'

Toplam uzunluğu 2,92 kilometre olan ve tamamlandığında şehrin kuzeyi ile güneyini birbirine bağlayacak ana arter olacak olan çift tüplü Salarha Tüneli’nde sona yaklaşıldı.

Toplam uzunluğu 2,92 kilometre olan ve tamamlandığında şehrin kuzeyi ile güneyini birbirine bağlayacak ana arter olacak olan çift tüplü Salarha Tüneli’nde sona yaklaşıldı. 

İlk delme işlemlerine 2015'te başlanan ve Dalyan'dan Dörtyol'a yaklaşık 12 km'lik mesafeyi 2,9 km'ye indirerek büyük bir zaman tasarrufu sağlayacak olan tünel çalışmalarında sağ tüpte ışık göründü. 
 
Işığın görünmesinin ardından Salarha tüneli şantiyesinde Rize Valisi Kemal Çeber, Rize milletvekilleri Hayati Yazıcı, Osman Aşkın Bak, Muhammed Avcı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Ulaştırma ve Altyapı Eski Bakanlarından Mehmet Cahit Turhan, Rize İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, Rize eski milletvekili ve yüklenici firmanın sahibi Abdulkadir Kart, Karayolları 10.Bölge Müdürü Mehmet Aşık'ın katılımıyla "Işık Göründü" tüneli yapıldı.


 
Işık göründü tüneline katılan Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Aşık, tamamlanan ve devam eden çalışmaları anlatırken Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı Mehmet Cahit Turhan ise tünelin Rize’nin şehirsel gelişimine ciddi katkı sağlayacağını söyledi.
 
Salarha tünelinin Rize’nin çehresini ve stratejisini değiştireceğini ifade eden Rize Valisi Kemal Çeber, “İlin kaderi ile ilgili bir proje” dedi. Projenin sadece bir tünel ve yol olmadığını belirten Çeber, tünel ile beraber 20 dakikalık yolun 5 dakikaya indiğini kaydederek "Yatırımları oraya kaydırma noktasındaki ileriye dönük projelerimizi direkt etkileyecek." ifadelerini kullandı.


 
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı ise Rize’de önemli projelerin hayata geçirildiğini söyleyerek "Bu kadar ekonomik sorunların yaşandığı bir dönemde, koronavirüsle mücadele devam ederken Türkiye gerçekten yatırımlarını imkanlarını zorlamak suretiyle finanse ediyor ve büyümesine devam ediyor." şeklinde konuştu.
 

 

 





 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.