Saltuk Deniz :"Çaykur'un Müdürü Ekrem Yüce mi?"

Saltuk Deniz :"Çaykur'un Müdürü Ekrem Yüce mi?"

7 Temmuz Salı günü 2. Sürgün yaş çay kampanyasını açan Çaykur 3 günde 4 bin 400 ton yaş çay alımı yaptı.

 Günlük 9 bin ton yaş çay işleme kapasitesi olan ÇAYKUR kapatisinin %30’unu dahi kullanmazken uygulamaya koyduğu kontenjan tepkilere neden oluyor.

SALTUK DENİZ:”ÇAYKUR ÖZEL SEKTÖR TEMSİLCİLİĞİNİ BIRAKSIN”

Yaş Çay üreticisini henüz bahçesine girmemişken dönüm başına 50 kilogram kontenjan uygulamasına, Cumhuriyet Halk Partisi Rize il başkanı Saltuk Deniz tepki gösterdi. Saltuk Deniz “ Her seneki hikayeleri tekrar tekrar yaşıyoruz. Birinci sürgünde 600 kg kota açıkladılar teşekkür ettik. Şimdi durup dururken ikinci sürgün 450 kilogram açıklandı. 2. Sürgün çayı daha fazla olur fakat bu sürgünde kota düşürüldü. 50 kg kontenjanla açıldı sezon fakat şunu iyi biliyoruz ki ilerleyen günlerde daha da düşecek. ÇAYKUR’un görevi özel sektörün sermayesini korumak değil.  Üretici üzerinden para kazanmasını sağlıyorsunuz.  Özel sektör sermaye birikimini üreticiyi sömürerek, ÇAYKUR’da buna teşvik vererek, destek vererek yapmak zorunda değil.

DENİZ:”ÇAYKUR’U EKREM YÜCE YÖNETİYOR”

  2-3 dönemdir ÇAYKUR gibi büyük bir kuruluşu vekâleten yönettiremezsiniz. Yönettiriyorsanız bunun arkasında başkaları var demektir.  Perde arkasını başkaları yönetiyor,  sizde ön plana birini çıkarmışsınız yönetici olarak gösteriyorsunuz. Yoksa bu ÇAYKUR’un gerçek müdürü EKREM YÜCE’ dir .Çaykur Sakarya’da belediye başkanı olan birine maaş vermek zorundamıdır.  ÇAYKUR çiftliğe dönüştürülmüş burada bir takım insanlar rant  peşinde   koşuyorlar  ama üreticiye gelince de enflasyon altında zam veriyorsunuz. Ondan sonra diyorsun ki üretici memnun.”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.