Şehir Hastanesine Yer Tespit Çalışmaları

Şehir Hastanesine Yer Tespit Çalışmaları

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, şehir hastanesi yeri konusunda acele etmeden iyi bir hesapla doğru yerin tespit edilmesi için çalışıldığını açıkladı.

 Sağlık Bakanlığı 5 yıldızlı son derece modern şehir hastaneleri kurulması için harekete geçti. Rize’nin de aralarında yer aldığı 29 ilde kurulacak şehir hastaneleri için illerde yer araştırması başlatıldı. En az 200 dönüm arazi şartının yer aldığı şehir hastanesi için Rize’de farklı alternatifler tespit edildi. Listede Rize merkeze yakınlığı ile bilinen Düzköy Köyü ile Pazarköy Sosyal Bilimler Lisesi civarı ve taşınması planlanan Engindere Mahallesi’ndeki Sanayi Sitesinin arsaları yer alıyor. Rize Valiliği şehir hastanesi kurulması için muhtemel arsa listesini Sağlık Bakanlığı’na sundu. Bakanlık Pehlivantaşı bölgesindeki Düzköy Köyü civarındaki arsaya sıcak bakıyor. Güney Çevre Yolu bağlantısının da yapılacağı alan şehri arka taraflara açmak için bir fırsat olarak değerlendiriliyor. 

VALİ: DOĞRU YERİ TESPİTE ÇALIŞIYORUZ
Rize Valisi Erdoğan Bektaş ,şehir hastanesi yeri konusunda acele etmeden iyi bir hesapla düzgün bir iş yapılması için çalışıldığını açıkladı. Vali Bektaş, “Rize’nin hastanesi var.  Eğitim ve Araştırma Hastanemiz yoğun, Devlet Hastanesi ise daha tenha. Eğitim Araştırma Hastanesinde doktor var, Rize Devlet Hastanesinde bu sayı az. Eğitim Araştırma Hastanesindeki doktorları Devlet Hastanesinde çalıştıramıyoruz. Sağlıkta Rize’de vatandaşımızı zorlayacak bir durumda değiliz. Çok yi hesaplayarak bir iş yapılması. Ortaya düzgün bir iş çıkmalı. Doğru yer tespiti yapılması için çalışıyoruz.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.