Şehit Ailelerine Fidan Dağıtıldı

Şehit Ailelerine Fidan Dağıtıldı

Çanakkale Zaferi’nin 100 . yıl dönümü hazırlıkları kapsamında Rize Valiliği tarafından Rize’de dikilmesi planlanan 12 bin meyve fidanının dağıtımına başlanıldı.

Rize Valiliği tarafından Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü dolayısı ile Rize’de 161 dönüm alanda dikilmesi planlanan 12 bin meyve ağacı için fidanların dağıtımına başlanıldı. Bugün Rize Valiliği Ayder Salonu’nda düzenlenen törende şehit aileleri için ayrılan meyve fidanlarının dağıtımı gerçekleşti. Törende konuşan Rize Valisi Ersin Yazıcı, dikilecek fidanlar ile Çanakkale’de vatanları için şehit düşen fidanların da yad edileceğini belirtip, 18 Martta düzenlenecek programlar ile yaşadığımız toprakların nasıl vatan olduğunun toplumun her kesimine anlatılacağını belirtti. Konuşmanın ardından şehit ailelerine meyve fidanları dağıtılarak toplu fotoğraf çekildi.

VALİ İLE ÇOCUK ARASINDAKİ İLGİNÇ DİYALOG

Rize Valisi Ersin Yazıcı, ninesi ile programa katılan Şehit Yüksek Çakar’ın yeğeni 4 yaşındaki Esat Çakar ile yakından ilgilendi. Valinin sohbet etmeye çalıştığı minik çocuğun sert tavırları dikkat çekti. Valinin yakınlığından rahatsız olan minik bir ara Vali’ye kızarak bağırdı. Vali Yazıcı bunun üzerine “bana bağırıyorsun ama benim silahım var” dedi. Minik Esat ise “Benim babamın da var” şeklinde karşılık verdi. Minik Esat’ın inadını vali tarafından kendine hediye edilen oyuncak araba bozdu. Oyuncağı gören Esat Vali Yazıcı’ya sarılarak onu yanaklarından öptü.










Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.