Selim Temurci İstanbul 1. Bölgeden aday adayı

Selim Temurci İstanbul 1. Bölgeden aday adayı

AK Parti eski İstanbul il başkanı Selim Temurci 24 Haziran'da yapılacak erken seçimlere müracaatın son günününde milletvekilliği aday adaylığı için müracaat etti.

 Üç yıl AK Parti İstanbul il başkanlığı görevinde bulunan ve partinin kongre süreçlerinde İstanbul il başkanlığı görevini Bayram Şenocak'a bırakan Temurci 24 Haziran erken seçimleri için müracaatın son günü olan 2 Mayıs 2018 Çarşamba günü İstanbul 1. Bölgeden aday adaylığı için müracaat ettiği belirtiliyor.



SELİM TEMURCİ KİMDİR ?

Selim Temurci 8 Şubat 2015'te yapılan AK Parti İstanbul 5. Olağan İl Kongreside tek aday olarak girmiş ve seçilmiştir.  Yapılan kongrede Selim Temurci, 548 delegenin 520’sinin oyunu alarak, AK Parti İstanbul İl Başkanı olmuştur. Temurci il başkanlığı görevini Aziz Babuşçu'dan almıştı. Peki Selim Temurci Kimdir? gelin biyografisini birlikte inceleyelim.1970 yılında Rize Çayeli’nde doğan Selim TEMURCİ, İmam Hatip Lisesi’nden sonra Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu.Yüksek Lisansını ve Doktorasını Marmara Üniversitesi’nde ekonomi üzerine tamamlayan TEMURCİ, özel sektörde üst düzey yöneticilik görevlerini yerine getirdi.Köprü Grubu Derneği Başkanlığının yanısıra bir çok sivil toplum kuruluşlarında kurucu ve yönetici olarak görev alan TEMURCİ’nin ekonomi ve siyaset alanlarında çok sayıda makalesi yayımlandı.Siyasi çalışmalarına Gençlik Kollarında başlayan TEMURCİ; İl Başkan Yardımcılıkları da dahil olmak üzere farklı görevlerde bulundu.2006 – 2009 yıllarında AK Parti Kağıthane İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, 2009 -2012 yıllarında ise İl Yönetim Kurulu Üyeliği yapan TEMURCİ, 2012 -2015 yılları arasında Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini ifa etti.8 Şubat 2015 tarihinde yapılan AK Parti İstanbul 5. Olağan İl Kongresi’nde İl Başkanlığına seçilen Dr.Selim TEMURCİ evli ve 3 çocuk babasıdır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.