Şentop, Rize'den Muhalefete Yüklendi

Şentop, Rize'den Muhalefete Yüklendi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, Rİze'den muhalefete yüklendi.

Ak Parti Seçim İşleri Başkanlığı 5.Bölge Toplantısı Rize'de gerçekleşti... Toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yüklendi. AK Parti'nin her seçimde desteğini arttırdığına vurgu yaparak "Partimize olan bir itimat var. Referandumlarda da bunu gördük. Bu bakımdan biz sandıktan çıkan sonuçtan çok daha fazla milletimizin kalbinde bir desteğe sahibiz" dedi.

AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen Seçim İşleri Başkanlığı 5.Bölge Toplantısı Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, SKM Başkanı İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Seçim İşleri Başkan Yardımcısı 5.Bölge Koordinatörü Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, AK Parti Rize İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Gençlik Kolları, İl Kadın Kolları ve Gümüşhane, Artvin, Trabzon'dan çok sayıda partili katıldı.



Toplantıda selamlama konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar,  "Çok değerli kardeşlerim. Bugün yapacak olduğumuz bölge toplantımızın partimize ve bölgemize hayırlar getirmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Rize olarak bugün sizlere ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz. Komşu illerden gelen kardeşlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Her toplantımızda olduğu gibi bu toplantımızın da hayırlı olacağına inanıyor, tekrar hepinize hoş geldiniz diyorum." diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı, İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop ise "AK Parti her seçimde desteğini arttırıyor. Partimize olan bir itimat var. Referandumlarda da bunu gördük. Bu bakımdan biz sandıktan çıkan sonuçtan çok daha fazla milletimizin kalbinde bir desteğe sahibiz" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çözüm sürecine ilişkin 17 maddelik bir açıklama yaptığını söyleyen Şentop, şöyle devam etti: "Bunların 15 tanesi Anayasa ile ilgili. Araya tutuklu vekilleri de katmış. Çözüm süreci ile ilgili nasıl bir münasebet kurmuşsa. Anlattıklarında yeni bir şey yok. 'Bu sürecin karşısında değiliz' diyor ama neresinde onu söylemiyor. Yanında, ortasında, arkasında bir yerinde durmuyor. Durursa bir tarafta partisini tutamayacak. Adeta bütün tarafları memnun edecek muğlak duruşunu sürdürüyor"

MHP'nin ise Kürt sorunu, terör sorunu veya şehit cenazeleri olması halinde güçlenebileceğini, sesinin çıkacağını savunan Mustafa Şentop, MHP'nin devletin değil, Devlet Bahçeli'nin bekasını düşündüğünü savundu.

Şentop, Türkiye'nin hiçbir meselesinde MHP'nin sesinin bu kadar gür çıkmadığını ifade ederek, "IMF kriz döneminde komiser gönderince mi, kriz döneminde mi, bankalar hortumlanınca mı Devlet Bahçeli'nin sesi bu kadar gür çıktı- Şehit cenazeleri geldiği zaman dahi sesi bu kadar çıkmıyordu. Şimdi mesele devlet meselesi değil, MHP'nin varlık yokluk, hayat memat meselesine dönüştü. O nedenle sesi bu kadar gür" şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmalarını yazılı metinden okuduğunu dile getiren Şentop, "Okuduğu metinde bağırdığı yerler büyük harfle yazılıyor. Büyük harfle başladığı zaman bağırmaya başlıyor. Son zamanlarda herhalde klavyenin tuşları mı takıldı ne olduysa metnin tamamı büyük harfle yazıldığı için başlarken bağırıyor, bitene kadar hiç durmadan bağırarak bitiriyor konuşmasını. Yazan arkadaşların elinde Bahçeli'nin 82 model arabası gibi bilgisayar varsa biraz daha dikkat etmeleri lazım. Normal metinlerde olsun ki bu kadar yormasınlar Sayın Bahçeli'yi" dedi.

Şentop, çözüm sürecine değinip Türkiye'de Kürt vatandaşları ile hiç bir sorun olmadığını ifade ederek, konuşmasını şöyle tamamladı: Milletimiz ciddi bir olgunlukla konuya yaklaşıyor. Dünyada böyle sorunların olduğu yerlerde etnik ayrışma da başlıyor. Türkiye'de ise Kürt vatandaşlarımız sadece o bölgede yaşamıyor. Elimizdeki istatistiki bilgiler gösteriyor ki yüzde 60 oranında Ankara'nın batısında yaşıyor. Bunların bir kısmı komşumuz ve evlilik bağımız var. 13 milyonun üzerinde Kürt Türk evlilikleri var. 30 yıldır devam eden terör hadisesi çok ciddi yaralar bıraksa da, milletin içerisinde ciddi bir ayrışmaya yol açamadı. Terör sorunu olarak kaldı, siyasi sorun haline gelebildi ama sosyal soruna dönüşmedi. Bu sorun tabana yayılamadı.

Genel Başkan yardımcısı Şentop'tan sonra ise basına kapalı olarak devam eden toplantıda SKM Başkanı İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, SKM Kuruluşu ve Çalışma Esaslarını konu alan bir sunum gerçekleştirdi ve hemen ardından Rize, Artvin, Gümüşhane ve Trabzon illerinin bağlı ilçelerinin genel değerlendirmesi adlı sunumu ile Seçim işleri Başkan yardımcısı Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz kürsüde söz aldı.

Yaklaşık beş saat süren toplantı teşkilat içi çalışma esaslarını konu alan eğitimlerin ardından son buldu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.