Seyfullah Hacımüftüoğlu'na Yeni Görev

Seyfullah Hacımüftüoğlu'na Yeni Görev

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Rize Eski Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğine atandı

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Rize Eski Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğine atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Hacımüftüoğlu’ndan boşalan İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına ise Antalya Valisi Sebahattin Öztürk atandı.

Resmi Gazete’de yayınlanan Kararda; "Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğine, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun atanması, 657 sayılı Kanunun 71 ve 74’üncü maddeleri ile 2945 sayılı Kanunun 15’inci maddesi gereğince uygun görülmüştür’’ denildi.

SEYFULLAH HACIMÜFTÜOĞLU KİMDİR?

1960 Trabzon ili Çaykara ilçesi doğumludur.

1984 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olmuştur. Taraklı, Şemdinli, Doğanyurt, Ceylanpınar, Serinhisar, Akhisar Kaymakamlıkları, Devlet Personel Başkanlığı başkan yardımcılığı, 2007-2009 yılları arasında Başbakanlık müsteşar yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 29 Ağustos 2009 tarih ve 2009/15395 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Rize Valisi olmuştur. 19 Mayıs 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı müsteşarlığına atanmış ve 16 Eylül 2014 tarihinde ise Milli Güvenlik Kurulu genel sekreterliğine atanmıştır. İki çocuk babasıdır.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.