Spor TIR’ı Rize’de

Spor TIR’ı Rize’de

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun ortak organizasyonu olan Spor Tır'ı Rize'ye geldi.

Gençlere ve çocuklara sporu sevdirmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği ve çeşitli illerde organize edilen sporu sevdirme etkinliği Rize’de başladı. Rize Valiliği önüne çekilen Spor TIR’ı burada çocuklara hizmet vermeye başladı.

  İLGİ BÜYÜK

   Çocukların ilgi gösterdiği spor TIR'ın de açılışı Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Gençlik ve Spor il Müdürü Halil Pehlivan, İl Kamu Hastaneler Sekreteri Şafak Sümbül ile AK Parti yönetim kurulu üyesi İsmail Kosif in oluşturduğu takım ile çocuklardan oluşan takım karşı karşıya geldi. Rize Valisi Nurullah Çakır in attığı gole karşılık çocuklar 2 gol atarak maçı 2-1 kazandılar.



   SPOR SAĞLIKTIR

    Rize Valisi Nurullah Çakır amacın gençlere spor alışkanlığını kazandırmak olduğunu söyleyerek” Sağlıklı bir nesil için daha çok spor yapmalıyız, ilimize gelen” Gelin Spor Yapalım” TIR’ının amacı sporu sevdirmektir, çocuklarımızı her yaşta spor yapmaya alıştırmamız gerek, ilimizde böyle bir etkinliğe destek verenlere teşekkür ediyorum” dedi.



 SPOR YAPAN HASTA OLMAZ

  Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı erken yaşta spor yapmanın faydalı olduğunu söyleyerek” Gençliğimizde ne kadar spor yaparsak, o kadar sağlıklı oluruz, Spor yapan insan sayısını çoğalttığımızda sağlık yatırımlarını da o kadar azaltırız, sağlıklı bir insanın doktor a ihtiyacı olmaz, Ben gençliğimden beri spor yaparım ve hala yapmaktayım, tavsiyem her yaşta spor yapmaktır” dedi.










Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.