Stadyum açılışında üç gol birden attı

Stadyum açılışında üç gol birden attı

Başakşehir Stadyumu’nun açılışındaki maçta 12 numarayla sahaya çıkan 12. Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan hat-trick yaptı. Erdoğan, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’e de bir jestte bulunarak stadyuma adının verildiğini açıkladı

Spor Toto Süper Lig takımlarından İstanbul Başakşehir’e ev sahipliği yapacak Başakşehir Stadyumu’nun açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in de katıldığı açılış futbol camiasını bir araya getirdi. Organizasyonda Türk futbol tarihine imza atmış pek çok futbolcu ile şu an Süper Lig’de oynayan futbolcular karma iki takım halinde özel bir maç yaptı. Açılış öncesi yenilen iftar yemeğinin ardından aralarında Fatih Terim, Tanju Çolak, Rıdvan Dilmen gibi isimlerin de olduğu isimler yeşil sahada ter döktü.

‘Fatih Terim Stadyumu’

Başbakan Erdoğan turuncu takımda TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Acun Ilıcalı ile birlikte sahaya çıktı. Başbakan Erdoğan karşılaşmada 3 gole imza attı. Başbakan’ın turuncu takımında oğlu Bilal Erdoğan, spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Rıdvan Dilmen de yer aldı. Başbakan’ın sadece ilk yarısında forma giydiği maçta turuncu takım beyaz takımı 9-4 yendi.
Açılış öncesi kürsüye gelen Başbakan Erdoğan burada bir sürpriz yaparak Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’i kürsüye davet etti ve Terim’in adını stadyuma verdi. Başakşehir’deki stadyumun adı İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu olurken, Erdoğan kürsüde yaptığı konuşmada “İstanbul’da ilk TOKİ uygulamamızı Başakşehir’de başlattık. 1995 yılında Kiptaş’ı kurarak ilk adımlarının attığımız Başakşehir bugün en gözde modern ilçelerinden biri. Başakşehir’e yeni bir gerdanlık takıyoruz. Spora, siyasetin ve rantın bulaşmasını engelleyerek sporu spor olarak yüceltmek durumundayız. Son 1 yıl içinde spora bulaştırılan siyaset ve ideoloji çok gereksiz tartışma ve gerginliklere yönlendirildi. Yeni bir başlangıç yapıyoruz” dedi.

‘Sırtımız yere gelmez’

Başbakan’ın kürsüye davet ettiği Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ise gözleri dolarak konuşurken, “Ülkemin ileri gitmesi için çok çabaladım. Başbakanıma teşekkür ederim. Büyük gurur yaşıyorum” diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören açılışta yaptığı konuşmada “Her zaman bizleri başarıya yönlendiren Başbakanımız var. İstanbul dünya standartlarında yeni bir stadyuma kavuştu. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. Demirören, Başakşehir Stadyumu’nu överken, “Türk sporuna ve futboluna önem veren Başbakanımız olduğu sürece kimsenin sırtı yere gelmeyecek. Bizler Federasyon olarak tesisleşmenin önemini görüyoruz. Her yere tesis yapımı konusunda destek olacağız” dedi.

Başbakan Erdoğan'ın attığı bu gol ayakta alkışlandı.

134 milyon liraya mal oldu

İstanbul’un yeni spor tesislerinden biri olacak Başakşehir Stadyumu 17 bin 319 kişi kapasiteye sahip. 34 yatak odalı kamp tesisinin yanı sıra 3 adet nizami antrenman sahasının da bulunduğu stat kompleksi içinde ayrıca 350 araçlık kapalı ve bin 300 araçlık açık otopark da bulunuyor. 31 adet sosyal ticaret alanına sahip Başakşehir Stadı, kamp ve antrenman tesisleriyle bir arada planlanmış stadyum olma özelliğini taşıyor. Statta ayrıca 3 adet UEFA-FIFA-TFF delege, 4 sporcu soyunma, 2 hakem soyunma odaları ile sporcu sağlık merkezi de bulunuyor. Her tribün için acil sağlık odalarının yanı sıra simultane çeviri yapılabilen 170 kişi kapasiteli basın merkezi de statta hizmet verecek. Yaklaşık 16 ayda yapımı tamamlanan stadın 134 milyon 900 bin liraya mal oldu.

İkinci yarı sahada yoktu

Açılışa, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İBB Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile birlikte İstanbul Başakşehirspor futbolcuları da katıldı. 15 bin kişinin katıldığı açılış törebninde turuncıu ve beyaz takım arasında oynanan maç adeta nefesleri kesti. Turuncu takımda Başbakan Erdoğan ile TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in performansı dikkat çekerken, kaleci Ufuk Ceylan ise başarılı kurtarışlara imza attı. 14’er dakikadan oynanan karşılaşmanın ilk devresinden sonra Başbakan Erdoğan yeşil sahadan ayrılırken diğer oyuncular maça devam ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.