''Suriye'de 700 Rus askeri var''

''Suriye'de 700 Rus askeri var''

Sultan Abdülhamit Han Tugayı'nın esir aldığı Suriye askeri R.Y: - "Lazkiye sahil cephesinde yaklaşık 700 Rus askeri var"

 Suriye'nin Lazkiye kentinin kırsalında yer alan Bayırbucak Türkmen bölgesindeki çatışmalar sırasında esir alınan rejim askeri R.Y, kentin sahil cephesinde yaklaşık 700 Rus askeri bulunduğunu ve ağır silahlar kullandığını belirtti. 

Bayırbucak Türkmen bölgesindeki Tel el-Asır çatışmalarında iki ay önce Sultan Abdülhamit Han Tugayı'na esir düşen R.Y, AA muhabirine konuştu. 

SURİYE'DE 700 RUS ASKERİ VAR

Türkmendağı'nda Rus, İran ve Hizbullah milislerinin bulunduğunu söyleyen R.Y, Rusların daha ziyade Zaha ve Cebel Ahmar (Kızıldağ) bölgesinde konuşlandığını vurgulayarak, "Lazkiye sahil cephesinde yaklaşık 700 Rus askeri var" dedi.

Rejim askeri şunları kaydetti:
"Ruslar, muhalif bölgelere ağır silahlarla saldırıyor. Ruslar, genellikle Türkmendağı'nda muhaliflere karşı uçak, tank ve roketler kullanıyor rejim ise piyade olarak sahada yer alıyor. Ağır silahları Ruslar kullanıyor. Diğer milisler ise kuşatmalarda cephe hatlarında bulunuyor. Esed güçleri, Sünni askerleri cephe hatlarına alırken İran, Irak ve Hizbullah milisleri de onların arkasındaki hatlarda bekliyor.''
''İran, Pers devleti kurmak için Suriye'de bulunuyor''
Türkmendağı'nda en çok Hizbullah ve İran milislerinin olduğundan söz eden asker, "Bu milisleri İran, hava yolu kullanarak Lazkiye Havaalanı'na getiriyor. İran ve Rusya, Lazkiye sahillerinde bulunan petrol için de Suriye'ye önem veriyor. İran savaşmak için Irak ve Afganistan'dan paramiliter Şii güçler getiriyor. İran, Şam'daki Seyyide Zeynep ve Rukiyye türbelerini korumak için değil buraya Pers devletini kurmak için geliyor."

''TÜRKMENLER BENİMLE İSLAMİ USÜLLERE GÖRE İLGİLENİYOR''

R.Y, yaklaşık iki aydan bu yana Türkmenlerin yanında olduğunu anlatarak sözlerini, "Burada Türkmenler beni ne dövdül ne de işkence etti. Eğer rejimin eline düşen bir muhalif olsaydı, rejim önce işkence eder sonra öldürürdü. Türkmenler, benimle İslami usüllere göre ilgileniyor. Benim yeme içmemi sağlıyor, bir de günde bir paket sigara veriyor. Türkmenler beni ailemle bir iki defa telefonla da görüştürdü" şeklinde tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.