Susuz Köyün Bidonlu Orkestrası

Susuz Köyün Bidonlu Orkestrası

Rize’de köylerinde su akmayan ev kadınları, boş su bidonlarını davul olarak kullanıp yetkilileri protesto etti.

Rize'de merkez ilçeye bağlı olmasına rağmen su hizmeti alamayan Aşağı Topkaya köyünün doğal su kaynağı da kuruyunca, köy susuz kaldı. Yaklaşık 30 haneli köyde su bir ip kalınlığında akan tek musluktan temin ediliyor. 1 litrelik bidonun bile dolması için köy sakinleri dakikalarca musluğun başında beklemek zorunda kalıyor.

Su sıkıntısının had safhaya ulaştığı köyde, köy sakinleri seslerini duyuramadıkları yetkilileri protesto etmek için ellerine aldıkları boş su bidonlarını davul gibi kullanarak, seslerini duyurmaya çalıştı.

Köy sakinleri, içmek için bile su bulmakta güçlük çektiklerini dile getirip, çamaşırları yıkamak ve duş almak için başka köylerdeki tanıdıklarının evlerine gitmek zorunda kaldıklarını söyledi.



Köy sakinlerinden Şadıman Kazancı, “Dün çay topladım. Çay bohçalarını sırtımda taşıdım. Su olmadığı için ıslak mendille kendimi sildim. Torunum bana anneanne çok pis kokuyorsun dedi. Susuz yaşanmıyor. Yetkililerden sorunumuzu çözmelerini istiyoruz” dedi.

Leyla Kazancı adlı vatandaş ise, “İneklerimiz bile ahırlarında susuz kaldı. Hangi kapıyı çaldıysak su sıkıntımız çözülmedi. Yakın derelerden su almak zorunda kalıyoruz” diye ifade etti.


Hediye Kazancı da su olmadığı için özellikle temizlik yapmakta güçlük geçtiklerini belirtti.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.