Sütlüoğlu:` Çayda Kalite Şart`

Sütlüoğlu:` Çayda Kalite Şart`

Genel Müdür Sütlüoğlu, “mirası gelecek nesillere aktarmak için kalite şart”

Çayda kalite çıtasını daha da yukarılara taşımak istediklerini, bunun için de yaş yapraktan başlayarak kaliteyi arttırmak gerektiğinin altını çizen Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu; gece, gün ve saat mefhumu gözetmeksizin fabrikaları denetlediklerini ve bu çalışmaların sonuç vermeye başladığını söyledi.

Yapılan çalışmalar neticesinde artık üreticiler hasat ettikleri çaya dikkat etmeye çay alım yerlerinde görevli eksperlerim de aldıkları ürüne dikkat etmeye başladılar diyen Genel Müdür  İmdat Sütlüoğlu; “Bu sene yaş çayda ki kaliteyi düzeltme noktasında çok ciddi gayretlerimiz var. Yaş çayda kalite olmazsa kuru çayda kalite olmaz. Kalite olmazsa rekabet etme şansımız da ortadan kalkar. O nedenle kaliteden ödün vermemiz söz konusu değil.  Kaliteden ödün vermemiz, çayımızın geleceğini yok etmemiz, çayımızın geleceğini öldürmemiz anlamına gelir. Kaliteli kuru çay için de kaliteli ham madde olması gerekir.” Dedi.

Çayın geleceği için üreticilerinde kendilerine düşen görevi yerine getirmeleri gerektiğini vurgulayan Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, biz ve bizden öncekiler çaydan nasıl geçimlerini sağladılarsa, gelecek nesillerin de bu olanaklardan faydalanması için çaya sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu; “Bizim gelecek nesillerin mirasını sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere devretmemiz, bizim çaydan geçindiğimiz gibi, okuduğumuz gibi, ihtiyaçlarımızı karşıladığımız gibi gelecek nesillerinde okuya bilmesi, ihtiyaçlarını karşılaya bilmesi bu kadar büyük bir kaynağın sürekli olarak bölgeye akışını devam etmesi, bu işin sürdürüle bilir olması açısından olmazsa olmazımız yaş çayda kaliteyi yakalamaktır. Yaş çayda kalite olmazsa kuru çayda kalite olmaz. Dolayısıyla bu çayın devamlılığı olmaz. Yaptığımız bu çalışmalar sonucunda yaş çay kalitesinde önemli bir miktar düzelme olduğunu müşahede ettim. Ben bütün fabrikaları geziyorum. Gündüz, gece, gece yarısından sonra, sabaha karşı her saatte fabrikalarımızı denetliyorum. Bir düzelmeye doğru gittiğimizi görüyorum. Bu çalışmalarda bize destek olan üreticilerimize sabır ve anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.