Sütlüoğlu'ndan Organik Gübre ve Çay Kanunu Hakkında Açıklama

Sütlüoğlu'ndan Organik Gübre ve Çay Kanunu Hakkında Açıklama

ÇAYKUR Genel Müdürü, organik gübre kullanımıyla çay üretiminin azalması halinde yeni çaylık alanlar açma izni verebileceklerini açıkladı.

 ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 2017 yılı yaş çay alım kampanyasına 3 Mayıs'tan itibaren başladıklarını, hava şartları nedeniyle alımların yavaş ilerlediğini ve 18 ton yaş çay aldıklarını söyledi. Sütlüoğlu, organik gübre kullanımıyla çay yetersiz olursa yeni çaylık alanlar açma izni verebileceklerini kaydetti.

 
Sütlüoğlu, Brifing Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Organik Çay Projesi'nin rehabilitasyon çalışması olduğuna işaret ederek, "Bizim çaylıkların tamamını organik yapabiliriz. Çünkü ilaç kullanmıyoruz. Kimyasal gübreden vazgeçerek çaylıkların tamamını organik yapma şansımız var. Böyle bir şansı neden kullanmadığımıza hayret ediyorlar. Biz de bunu hayata geçiriyoruz. Bunu vatandaşı mağdur etmeden yapmamız lazım. Çay Kanunu Tasarısı Meclise intikal edecek. Kimyasal gübrede paramız yurt dışına gidiyor. Hem paramız hem sağlığımız gidiyordu. Organik gübre ile bu para da içeride kalacak." ifadesini kullandı.
 
Sütlüoğlu, organik çay üretiminin azalması halinde gerekli tedbirleri alacaklarını belirterek, "Eğer çay yetersiz olursa yeni çaylık alanlar açma izni verebiliriz. Bu büyük projenin önünü kesmeyelim. Çocuklarımızın, torunlarımızın sağlığı tehlike altında. Heyelanlar toprağın yapısının bozulmasından kaynaklıdır büyük oranda. Bu projeyi destekleyelim. Bu, bölgeye ve ülkemize yapacağımız en büyük iyilik olur. Proje hayata geçerse dünyanın en büyük organik havzası olacak." dedi.
 
Çay Kanunu çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Sütlüoğlu, "Bakanlık görüşleri alınıyor. Son şeklini almış değil. Bizim teklifimizde taban fiyat uygulaması var. ÇAYKUR fiyatı altında alınmayacak. En geç nakit ödeme 6 ay içinde yapılacak. Kaçak çayın organize suç kapsamına alınması, paketleme fabrikalarının bölgeye getirilmesi var. Bölgeye önemli bir istihdam getirecek. Çaylıkları organik olarak düzenlemesi var." değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.