Sütlüoğlu’ndan Tarihi Adımlar

Sütlüoğlu’ndan Tarihi Adımlar

Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu son yıllarda hayata geçirdiği devrim niteliğinde ki uygulamalarla üreticinin huzurlu kampanyalar geçirmesini sağlıyor. Attığı önemli adımlarla hem Çaykur’un marka değerine rekor katkılar yapan hem de Türk çayının Pazar payını ciddi oranda artıran İmdat Sütloğlu bir kez daha üreticilerin huzur bulacağı yeniliklere imza attı.

Doğu Karadeniz Bölgesinde Çay Tarımıyla uğraşan binlerce üretici ÇAYKUR’un kota artırımıyla rahat bir nefes aldı. Mevsim şartları nedeniyle bu yıl gecikmeli olarak tarlaya giren üretici bazı özel sektör firmalarının açıklanan yaş çay fiyatının yaklaşık % 20 oranında düşük çay satın almasıyla ciddi bir endişe yaşamaya başlamıştı. Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun tarihi adımı bu alanda yaşanan umutsuzluğun ortadan kalkmasını sağladı.

Günlük 6 bin 600 tonluk kapasitenin 8 bin tona çıkartılmış olmasının üretici lehine olumlu gelişmeler sağlaması büyük bir moral kaynağı olurken Ak Parti İktidarının bu alanda attığı adımların da halk nezdinde güveni artırmasına vesile oldu. Çayda devrim niteliğinde gelişmelere imza atan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu son yıllarda adete her yıl yeni bir uygulamayla üreticinin büyük güvenini kazandı.

AK Partinin çay politikası konusunda elini güçlendiren uygulamalara imza atan İmdat Sütlüoğlu yaklaşan seçim öncesi üreticinin huzur bulacağı bir uygulamayı daha devreye geçirmesi büyük başarı olarak değerlendiriliyor.

Günlük kapasite oranının 10 bin tona çıkartılacağını kaydeden İmdat Sütlüoğlu bu sayede bazı art niyetli kişilerin yaş çay fiyatıyla oynamasının artık mümkün olmayacağını kaydetti. Birkaç yıldır çayda huzur dönemi yaşandığına değinen İmdat Sütlüoğlu art niyetli kişilerin üreticilerin alın teriyle oynamasına izin vermeyeceklerini belirtti.

 

1. Sürgün için belirlenen 350 kilogramlık kotanın 450 kilograma çıkartıldığını açıklayan Sütlüoğlu çaykur,  özel sektör ve tüm sektör temsilcilerinin üreticiye mahkum olduklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.