Suudi Gazeteciler Rize’de

Suudi Gazeteciler Rize’de

Rize’de iki günlük ziyarette bulunan Suudi gazeteciler aynı gün içerisinde dört mevsimi bir arada yaşadıklarını belirttiler.

Türkiye Cidde Büyük Elçiliği Basın Ateşeliği, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Türk Hava Yolları'nın ortak bir çalışması ile bölgeye getirilen Suudi gazeteciler Rize’de de konakladı. Rize’nin İkizdere İlçesinde bulunan Ridos Termal Otel'de konaklayan Suudi gazeteciler Ovit Yaylası’na çıkarak kar ile tanıştılar.
Suudi Gazeteciler Rize’den ayrılmadan önce Rize Valiliği'ni de ziyaret ederek Rize Valisi Nurullah Çakır’ın misafiri oldular. Çakır burada misafirlerinden Rize’de gördükleri güzellikleri ülkelerinde anlatmalarını istedi. Ziyaret sırasında Cidde Basın Müdürü Neazi Abdurrahman, Rize’de dört mevsimi aynı anda yaşadıklarını ve bunun kendilerini çok etkilediğini belirterek, “Ayaklarımız kumdan sonra ilk kez kara bastı. Bir çoğumuz ilk kez kar gördü. Tek mevsimin yaşandığı bir ülkeden geliyoruz. Aynı günde dört mevsimi yaşadık. Bu bizi çok etkiledi” dedi.

Abdurrahman, Çaykur Rizespor’un da Süper Lig’e çıktığını hatırlatarak takıma başarılar dileyip yanında taşıdığı bir Çaykur Rizespor posterini açtı. Omzuna da Çaykur Rizespor atkısı alan Abdurrahman, Rize Valisi Çakır’a Mekke’nin maketini hediye etti. Abdurrahman, “Bizim geçmişten gelen birlikteliklerimiz var. Yine kutsak değerlerimiz üzerinde bir araya geleceğiz” diye konuştu. Çakır, çok değerli bir hediye aldığını belirterek Abdurrahman’a teşekkür etti. Çakır’ın da misafirlerine çeşitli hediyeleri olurken, Suudi misafirlerine Rize’ye özgü pepeçura tatlısından ikram etti.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.