TÜRK EĞİTİM SEN RİZE ŞUBESİ KADIN KOMİSYONU, İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SAYIN YAŞAR KOÇAK İLE GÖRÜŞTÜ

TÜRK EĞİTİM SEN RİZE ŞUBESİ KADIN KOMİSYONU, İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SAYIN YAŞAR KOÇAK İLE GÖRÜŞTÜ

Türk Eğitim-Sen Rize Şubesi Kadın Komisyonu, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Yaşar Koçak ile Rize’de uygulayacakları projeler, kadın çalışanların sorunları ve çözüm önerileri gibi birçok konuda fikir alışverişinde bulundular.

 Türk Eğitim-Sen Rize Şubesi Kadın Komisyonu, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Yaşar Koçak ile Rize’de uygulayacakları projeler, kadın çalışanların sorunları ve çözüm önerileri gibi birçok konuda fikir alışverişinde bulundular.

Ziyarette, çalışan kadınların sorunlarına değinen Türk Eğitim-Sen Rize Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı İnzile ŞEN MİNAZ: "Çalışma hayatında ve eğitim camiasında çok önemli bir yeri olduğunu düşündüğümüz bayan eğitim çalışanlarının çalışma hayatı içinde sıkça karşılaştıkları çeşitli sorunları vardır. Bu sorunlarla ilgili olarak yapmak istediğimiz çalışmalar vardır.” dedi. 


 
Rize İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Yaşar Koçak’a, Türk Eğitim-Sen’in kadın çalışanlarla ilgili kazanımları ve yapmak istedikleri çalışmalar hakkında da bilgi veren Minaz sözlerine şöyle devam etti: “Yıllarca eşinin yanında, ailenin temel direği olarak bulunmuş ve ailenin, ülkenin yönetiminde çok önemli bir fonksiyon yerine getirmiş olan Türk kadını Cumhuriyetle birlikte, yıllara göre gittikçe artan bir şekilde çalışma hayatında ve toplumsal hayatta yer almıştır.



Kadının toplumsal hayata ve çalışma hayatına girmesi ile birlikte çalışma hayatı da farklılaşmış, tabiri caizse çalışma hayatına da kadın eli değmiştir. Çalışma hayatı tüm çalışanlar için zorluklar barındıran bir alandır. Her çalışanın yaşadığı bu zorlukların yanı sıra bayan çalışanların da kendine has olarak karşılaştıkları ve yaşadıkları sorunlar vardır.

Sorumlu, mücadeleci ve hukuk yoluyla pek çok sorunun çözüm merkezi haline gelmiş Türk Eğitim-Sen, kurulduğu günden beri bayan çalışanların yaşamış oldukları sorunlara da duyarsız kalmamış, bu sorunların çözümü için çalışmalar yapmıştır. Bu çalışmalar neticesinde özellikle eş durumu atamalarında epey mesafe alınmış eş durumu özründen tayin isteyen çalışanların önüne engel olarak konulan kontenjan sınırlaması uygulamasına karşı çok sayıda dava kazanılmış ve mücadelenin neticesinde eş durumundan yapılan yer değiştirmelerde il ve ilçe emri uygulaması getirilmiştir.

Bayan eğitim çalışanlarının çalışma hayatında karşılaştıkları önemli sorunlardan doğum izni kullanımı ve süt izninin çalışanın istediği zamanlarda kullanımı noktasında da Türk Eğitim-Sen yoğun bir çaba ve mücadele içerisinde olmuş, çalışmalar sonucunda bayan çalışanlar lehine pek çok kazanım elde edilmiştir. Çalışma hayatının karmaşası içinde pek çok sorunla iç içe yaşamak zorunda kalan bayan eğitim çalışanlarının doğum izni ve süt izni gibi kendilerine özel bir takım sorunları ve hakları da bulunmaktadır.

Özellikle doğum izni ile ilgili olarak pek çok engel ve sıkıntıyla karşı karşıya kalan bayan eğitim çalışanları temel bir insan hakkı olan bu olaylarla ilgili olarak zaman zaman mağduriyetler yaşamaktadırlar. 
 
Türk Eğitim-Sen yaptığı çalışmalar ile bayan eğitim çalışanlarının çalışma hayatında karşılaştıkları/karşılaşabilecekleri pek çok sorunun çözümüne katkıda bulunacağına inanıyoruz.” dedi.
 
Rize İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Yaşar Koçak da, bayan çalışanların, eğitimin genel sorunları üzerinde sorumluluk almalarından dolayı memnuniyetini belirterek, bu çalışmalarda her türlü desteği verebileceğini söyledi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.