Türkiye Çay Şampiyonası Yapıldı

Türkiye Çay Şampiyonası Yapıldı

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize Belediyesi 8.Çay ve Yaz Sporları Festivali kapsamında 25-27 Ağustos 2016 tarihleri arasında Rize Ticaret Borsası’nda “Türkiye Çay Şampiyonası” na katıldı. Yarışma üç farklı kategoriden demleme, eşleşme ve tadım şeklinde gerçekleştirildi. Yarışmacılar üç kategoride de yarıştı.

 Yarışma da Jüri üyeleri yarışmacıları; Demleme ve Sunum Yeteneği, Çay eşleşme ( Çay ile İkram baklava, kurabiye, kek vs gibi ) ve Tadım analizi yaparak ( Yarışmacılara hazırlanmış 10 çay içerisinden 5 tanesi tattırılarak ve başta tatmış olduğu kod numarasını bulması istenerek) yapıldı. Her kategorinin birincisi, ikincisi ve üçüncüsü seçildi. 

Şampiyona’ya Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yarışmada Rize Milletvekilleri, Ticaret Borsası Başkanı, Rize Belediye Başkanı ve Çaykur Genel Müdürü birer konuşma yaparak; Türk çayının marka değerini arttırmak ve kaliteli çay üzerinde yoğunlaşmalar gerektiğini, bu gibi organizasyonlarla da Dünya piyasasında çayımızın çok daha iyi tanıtıldığını dile getirdiler.

Güney Kore'de düzenlenen Dünya Çay Şampiyonası'nda birinci olan Belaruslu Viviana Petrovska da protokol üyelerine hazırladığı Kamboçya çayını ikram etti.



Yarışma sonucunda Demleme birincisi Aytül Turan, Eşleşme Birincisi Yasemin Yazıcı, Tadım birincisi Kezine Pune oldu.

Yarışmacıların Ödül takdimleri protokol üyeleri tarafından yapıldı. Her kategori için birinciye 100 kg, ikinciye 50 kg, Üçüncüye 30 kg olmak üzere toplam 540 kg kuru çay hediye edildi. Büyük Ödül olarak,Yarışma birincisi Türkiye’yi temsil etmek üzere uluslararası Çay Şampiyonası Yarışmasına gönderilecek.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.