Türkiye Hafızlık Yarışması Rize Finali

Türkiye Hafızlık Yarışması Rize Finali

Rize’de düzenlenen Diyanet İşleri Başkanlığının 13. Türkiye Hafızlık Yarışması erkekler finalinde Kahramanmaraş’tan Raşit Tayyip Fındık, Türkiye birinciliğini kazandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Rize İl Müftülüğü tarafından Sahil Camiinde organize edilen yarışmaya, bölgelerinde birinci olan 7 hafız katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Rize'de düzenlenen yarışmaya Kahramanmaraş’tan katılan Raşit Tayyip Fındık, birinci olarak Türkiye birinciliğini elde etti. Rize’yi temsil eden Orhan Özbek Türkiye 6.’lığını elde ederken, Trabzon Arsin’den yarışmaya katılan Rizeli İsmail Albayrak ise Türkiye ikinciliğini kazandı. Yarışmanın 3.’lüğünü ise Kahramanmaraş bölgesinden Furkan Kaplanduran elde etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı  Yaygın Din Eğitim Daire Başkanlığı ve Rize İl Müftülüğünce Sahil Camiinde organize edilen yarışmaya, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak, Rize İl Müftü Vekili Ali Çakmak, Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, çevre illerin İl Müftüleri, yarışmacı yakınları ile Kur'an gönüllüsü Rizeli vatandaşlar katıldı.


Yarışma ile ilgili Rize İl Müftü Vekili Ali Çakmak yaptığı açıklamada, “Güzel bir günde güzel bir yarışma oldu. Hak edenin kazandığına inanıyoruz. Rabbim böyle nice yarışmalar düzenlemeyi bizlere nasip etsin. Çocuklarımızın yetiştiği kurslarımızın varlığını daim eylesin, destekçilerine rabbim her zaman için iyi bir hayat nasip etsin. Allah her eve bir hafız nasip etsin. Türkiye Hafızlık Yarışması Erkekler Bölümünü Rizemize tevdi eden Diyanet İşleri Başkanlığımıza bir kez daha çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak ise, yarışmaya ülke genelinde büyük bir katılım olduğunu ve 5 bin kişinin müracaatta bulunduğunu söyledi. 17 bölgede yapılan elemelerin ardından Ankara’da düzenlenen ön elemede 17 hafızın yarıştığını ve Türkiye Finali için ön eleme sonrasında 7 hafızın belirlendiğini ifade eden Albayrak, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı Rize’de Türkiye Finalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Yarışmaya olan ilginin her geçen yıl arttığını belirten Albayrak, yarışan 7 hafızın da gönüllerin birincisi olduğunu ifade ederek, tüm yarışmacıları tebrik etti.

Yarışmada 7 hafız, Mustafa Bodur, Halim Garip ve Alaattin Derman’dan oluşan seçici kurul önünde Kur'an-ı Kerim'in farklı surelerini okudu. Kurul üyeleri, hafızların okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetini hafızlık 60, tecvit 30 ve eda-sada 10 puan sistemine göre değerlendirdi.

Yarışmada, Kahramanmaraş Bölgesinden Raşit Tayyip Fındık birinci,  Trabzon Bölgesinden İsmail Albayrak ikinci, Kahramanmaraş bölgesinden Furkan Kaplanduran ise üçüncü oldu. Dereceye giren hafızlara çeşitli ödüller verildi.


Program sonrası yarışmanın birincisi Raşit Tayyip Fındık, çok heyecanlı ve çok mutlu olduğunu söyledi. 2 yıl boyunca yarışmaya çalıştığını ve emeğinin karşılığını Türkiye birincisi olarak aldığını kaydeden Fındık, başta kurs hocası olmak üzere ailesinin elde ettiği başarıda büyük payı bulunduğunu ve sevincini memlekete gidince ailesiyle paylaşacağını ifade etti.

Program okunan ilahilerin ardından sona erdi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.