Türkiye'nin Adaleti Rize Alipaşa Köyünden Başlayacak!

Türkiye'nin Adaleti Rize Alipaşa Köyünden Başlayacak!

Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezi Başkanı Necatı Kurçeneli Türkiye”de bir ilkin Rize”de başlayacağını belirterek “ Tabandan başlayarak ülke genelinde ki personelimizi eğitime Rize”den başlayacağız, modern bir tesisimiz var” dedi.

 Rize Alipaşa Köyünde çeşitli dönemlerde çeşitli birimler için hizmet veren bina şimdide Adalet Bakanlığı personelini eğitecek.

   1993 Yılında inşaatına başlanan ve Sağırlar Okulu olarak yapımına başlanan bina Fen Lisesi olarak başladığı eğitimin ardından Polis Okulu olmuş ve Polis okulunun Kalkandere ilçesine taşınmasının ardından Adalet Bakanlığına teslim edildi.

Adalet Bakanlığı Eğitim Merkezi olarak düzenlenen bina Türkiye”de bakanlığa ait tek eğitim merkezi olarak ilk eğitimine 3 Nisan tarihinde başlayacak. Okul Başkanı Necatı Kurçeneli 25 personel ile başlayacakları eğitimlerine zaman içinde taşören ve dışarıdan eğitim verenler ile birlikte 100 personele ulaşacaklarını belirterek; “ Yargıda yardımcı personelimizin eğitimini burada başlatacağız. Türkiye”de şu an bu eğitim merkezi tek olarak başlıyor.  Tabandan Mübaşirlerden başlatacağımız eğitimde üste doğru gideceğiz, geçirdiğimiz süreçleri değerlendirecek olursak adalet personelinin motivasyon ve güven kazanma konusunda yeni bilgilere ihtiyacı var. Zaman içinde Adliye personeli dışında Hâkim ve Savcılar da burada eğitim alacaklar. Burada yapılacak olan eğitim en az 3 gün en fazla 15 gün olarak planlandı. Uzun vadeli eğitimlerimiz ise 3 ile 5 ay arasında değişecek” dedi.

Tüm donanım Açık cezaevlerinden

Okul Başkanı Savcı Necatı Kurçeneli eğitim merkezinde ki tüm eşyaların açık cezaevlerinde yapıldığını belirterek “ Bilgisayar odalarından, konferans ve öğretim üyelerinin oturma salonlarına kadar 192 yatak, 4 suit oda ile birlikte 196 yatak kapasiteleri olduğunu ve bunların tümünün açık cezaevlerinde hazırlandığını belirterek “ Burada uygulamalı dersler yapacağız, duruşma salonu, konferans salonları, dinlenme odaları ve kantin ve sosyal tesislerle hizmet vereceğiz, yolun sağlıklı olmaması nedeniyle Güney Çevre yolunun eğitim merkezine bağlantısı kurulacak, doğal gaz bağlantısı için çalışmalarımız var ve eğitim merkezi 5 Mayıs ta resmi açılış yapılacak” dedi.  



  Hizmet ağımız geniş

Okul Başkanı Kurçeneli “ Amaç hizmet seviyesini yükseltmek ve mahkemelerde bekleme sürelerini azaltmak, bu amaç ile ülke genelinde 592 adliye, 139 Ağır ceza Mahkemesi, 7 bölge adliye, 7 Bölge idari mahkemesi ve bunlarda çalışan 5 bin mübaşir, 5 bin dolayında icra müdürü, 5 bin yazı işleri müdürü,35 bin Adli zabit katibi olmak üzere 60 bin adli çalışan bulunmakta. Bu yıl itibari ile 5 bin personeli hizmet içi eğitimden geçirmek istiyoruz. Eğitim merkezimiz tam kapasite ile çalışmaya başladığında 10 bin yardımcı personele hizmet içi eğitim vermek istiyoruz” dedi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.