Usta: Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet

Usta: Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet

Memur-Sen Rize İl Başkanı Resul Usta, Türkiye’de huzur, sükun ve kardeşlik ikliminin hakim olmasından rahatsız olan odakların bayram gününde de gerçek kanlı yüzlerini bir kez daha gösterdiklerini söyledi.

 Van'da meydana gelen ve 48 vatandaşımızın yaralandığı terör saldırısı sonrası Memur-Sen Rize İl Başkanı Resul Usta, yaptığı açıklamada terörün her türlüsüne karşı olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti: "Türkiye’de huzur, sükun ve kardeşlik ikliminin hakim olmasından rahatsız olan odaklarca  Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar neticesinde  yine kardeşliğimizi ve huzurumuzu hedef aldılar.

 
Millet olarak Kurban Bayram'ının manevi havasını yaşamaya çalıştığımız bu bayram gününde de gerçek kanlı yüzlerini bir kez daha göstermiş oldular. Van'daki patlamada yaralanan kardeşlerimize acil şifalar temenni ediyoruz.
 
Terör olaylarına karşı milletçe verilecek en güzel cevap; birlik ruhu içerisinde, ortak akılla, aklı selime dayalı olarak teröre, terör örgütlerine, terörü besleyen ve yönlendiren kirli odaklara karşı yekvücut olduğumuzu göstermektir.
 
Türkiye, tarihi ve kültürel olarak bağlarının bulunduğu Ortadoğu’da yaşanan kırılma, çatışma, kamplaşma ve iç savaşların derinleşmesi ve sürmesi adına yürütülen faaliyetlerin içine çekilmek istenmektedir. Ülkemizde gerçekleşen terör saldırılarıyla, hem iç hem de dış politika kapsamlı etkiler üretilmesi hedeflenmiştir.
 
Etnik kökene dayalı terör örgütü PKK ile din makyajlı terör örgütü IŞİD’in manivela olarak kullanılması suretiyle, Türkiye’yi içine alan bölgede terör ve çatışma odaklı bir iklim değişikliği planlayanların hevesleri kursağında kalacaktır.
 
Bu ülkenin kardeşlik iklimine katkı sağlayan sağduyulu sivil toplum örgütü Memur-Sen Rize İk Başkanlığı olarak; teröre, terör örgütlerine ve terör olaylarına karşı ortak tavır sergilemeye devam edeceğiz. Türkiye’nin, milletimizin ve Müslüman coğrafyanın kandan, emperyalizmden, sömürüden, zulüm ve terörden arındırılması için dün olduğu gibi bugün de yarın da sorumluluk aldık ve bundan sonrada almaya hazırız."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.