Vali Çakır Basın Bayramını Kutladı

Vali Çakır Basın Bayramını Kutladı

Türk basınından sansürün kaldırılması ve basın bayramının 105. yıldönümü dolayısıyla Rize Valisi Nurullah Çakır tarafından Rize`de görev yapan basın mensuplarının bayramı kutlandı ve Vali Çakır tarafından günün anlamı dolayısıyla basın mensuplarına iftar yemeği verildi.

24 Temmuz 1908 tarihinde 2. Meşrutiyetin ilan edilmesiyle basında sansürün kaldırılışının 105. Yıldönümü dolayısıyla Rize Valisi Nurullah Çakır tarafından Rize ve ilçelerinde görev yapan basın mensuplarına iftar yemeği verildi.Fener Mahallesi’ndeki Rize Emniyet Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde gerçekleşen iftar yemeğinde Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize’de görev yapan basın mensuplarıyla böylesine anlamlı bir günde manevi değerlerin yüksek olduğu bir iftar sofrasında iftar açmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.24 Temmuzun basına ait özel bir gün olması dolayısıyla böyle bir akşam yemeğinde birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek bir çok arkadaşımızı; hem basın ailesi olarak burada görmenin mutluluğunu hem de eşleriyle çocuklarıyla beraber basındaki arkadaşları bir arada görmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Vali Çakır, “Her geçen gün medyanın günün şartlarına uygun olarak kendini yenilediğini görüyoruz. Sadece ürettikleriyle oluşabilecek belli baskı ve dizgi yoğunluğuyla emeğiyle geçen bir matbaattan bugün çok teknolojik bir duruşa geldik. Dün televizyon yoktu bugün hd’ler, internet gazeteciliği ve internet televizyonuyla ve bunun üzerine bir sosyal medya olgusunu habercilik anlamında yaşıyoruz.


Bu anlamda çok hızlanan bir yönüyle herkesin haberci olduğu bir dünyaya doğru gidiyoruz. İşin doğrusu sizlerin de rakipleriniz çoğalıyor. Profesyonelce mesleği icap eden yapılarımız ve bu anlamdaki kuruluşlarımızın yanında sosyal medya ve iletişim hızından dolayı herkesin haberci olabildiği bir noktaya doğru gidiyoruz. Tabi ki bunun mutlaka kendine ait sorunları sıkıntıları olacaktır. Kimisi mevzuatla çözülebilecek, kimisi sosyal etik çerçevesinde çözülebilecektir. Ben onu bu anlamda bu işin profesyoneli bu mesleği icap eden kurum ve kuruluşların çalışmalarına bu anlamdaki meslek örgütlerinin oluşumundaki dinamikliğe bırakmak istiyorum.” dedi.Rize’de hemen hemen bir yıldır görevde bulunduğunu ifade eden Çakır,  “Rize’de hemen hemen bir yıldır beraberce görev yapıyoruz. Sizlerin hem ilimize sahip çıkmanıza, toplumumuza değerlerimize hem de yapılan çalışmalara eksikler olmasına rağmen sağduyulu yaklaşımınız dolayısıyla sizlere teşekkür etmek istiyorum.” diye konuştu.











Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.