Vali Çakır:'Trafikte Şoföre Kesilen Ceza Aslında Ödüldür'

Vali Çakır:'Trafikte Şoföre Kesilen Ceza Aslında Ödüldür'

Rize Valisi Nurullah Çakır, trafikte hata yapan sürücülere trafik polislerince kesilen cezaların şoförler için ödül olduğunu söyledi.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezi`nde düzenlenen `Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası` kutlamalarına Rize Valisi Nurullah Çakır, İl Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karavin, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan, İl Emniyet Müdürlüğü personeli, eğitimciler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kutlamalarda konuşan Vali Çakır, bir ülkenin gelişmişlik ölçeğinin birçok kıstası bulunduğunu ifade ederek, "Araçlarımızdaki konfor, yollarımızdaki konfor ve insanlarımızın trafik konusunda bilgi konforunu geliştirmesi trafik kazalarının azalmasında büyük etkiye sahiptir. Ülkelerin gelişmişlik ölçeklerinden biri o ülkede insan hayatına verilen önemdir. Bir ülkede ucuz ve basit ölümler varsa o ülkenin gelişmişliğinden söz edilemez. Trafikte ucuz ve basit ölümlerin önüne geçebilmek adına yapılan bu tür programlarda emeği geçenleri kutluyorum." dedi.

Trafikte hata yapan sürücülere trafik polislerince kesilen cezaların aslında bir ödül olduğunu ifade eden Çakır, "Kesilen cezalar sürücünün trafikte yaptığı hata karşısında daha duyarlı olmasını sağlayacaktır. Trafik polislerimiz de kestikleri cezalarla sürücülere uyarıda bulunuyor. Aslında onları ödüllendiriyor. Trafik kazalarında sadece hayat kayıpları olmuyor. Bugün hastanelerde trafik kazalarında yaralanan binlerce vatandaşımız bulunuyor. Yaralı olduğu kadar kazalar sonucu yatalak kalan birçok vatandaşımız da var. Trafik kazaları karşısında alınabilecek en önemli önlemler aslında bizim belleğimizde. Trafikte şoför olmayı, yaya olmayı başarabilirsek yaşanabilecek olası kazaların da önüne geçmiş oluruz." diye konuştu.

Rize Trafik Şube Müdürü Baki Yılmaz da trafikte emniyet kemeri takmanın önemi, trafikte yaşanan sıkıntılar ve bu sıkıntılar karşısında yapılabilecekler hakkında katılımcılara bilgi verdi. Yapılan konuşmaların ardından Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren lise öğrencileri, çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Kutlamalar, lise öğrencilerinin "Trafik" konulu tiyatro gösterimi ardından son buldu.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.