Vali Yazıcı Şehit Yakınlarını Unutmadı

Vali Yazıcı Şehit Yakınlarını Unutmadı

Vali Ersin Yazıcı, Ramazan Bayramı münasebetiyle gerçekleştirilen bayramlaşma programları kapsamında Şehit Ailelerini ziyaret etti.

Şehit ailelerini ziyareti sırasında Vali Ersin Yazıcı’ya, İl Garnizon Komutanı J.Kd.Alb.İsmet Cansaran, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Sosyal Kültürel ve Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Aksu eşlik etti.

Vali Yazıcı ve beraberindeki heyet; İstanbul İstinye´de bulunan Amerikan Başkonsolosluğu´nda bina koruma görevini yaparken 9 Temmuz 2008 tarihinde saat 10:30 sıralarında görevli olduğu nöbet kulübesine teröristlerce düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit olan Nedim Çalık’ın Çaykent Beldesinde yaşayan ailesini;

Jandarma Komando Tabur Komutanlığı`nda askerliğini yaparken 11 Ağustos 1994 tarihinde Iğdır ili Aralık ilçesi Adetli köyünde PKK terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada şehit olan Murat Çalışkaner’in Yiğitler Köyündeki ailesini;



Siirt il Jandarma Komutanlığı`nda askerlik görevini yaparken 01.02.1992 tarihinde Şırnak-Tünekpınar Jandarma Karakoluna çığ düşmesi sonucu şehit olan Jandarma er Halil Sadıkoğlu’nun Köprülü Köyünde yaşayan ailesi ile Diyarbakır-Silvan Jandarma Komando Bölük Komutanlığı`nda askerlik görevini yaparken 28.01.1994 tarihinde Diyarbakır-Kulp ilçesi Naygültepe mevkiinde çıkan çatışma sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Oktay Türüt’ün Ambarlık Köyünde yaşayan ailesini ziyaret etti.

Vali Ersin Yazıcı şehit ailesinin evinde yaptığı açıklamada,  “Ramazan Bayramı nedeniyle şehit ailelerimizi ziyaret ettik. Bu topraklar için canlarını seve seve veren şehitlerimizin yakınları bizim için kutsal bir emanettir. Her zaman şehit ailelerinin yanında, onlarla birlikteyiz. Vatandaşımızın güvenliği, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canını feda etmiş aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz”.

“ Böyle mübarek bir Ramazan Bayramı gününde şehit aileleri ile bir arada olmaktan, sizlerle oturup sohbet etmekten, dertlerinizi dinlemekten son derece mutluyum”.

 “Devletimiz ve milletimiz şehitlerimizin emanetlerine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecektir”.

“ Şehitlik mertebesinin tüm mertebelerin üstünde olduğunu ve şehitlerin bu vatan uğruna canlarını feda ettiğini belirterek, devletin her zaman şehit ailelerinin yanında olduğunu ve desteklerini asla esirgemeyeceklerini söyledi.

Vali Yazıcı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatan ve milletin birliğinin, dirliğinin muhafazası için şehit ailelerinin vermiş olduğu en değerli bedel karşılığında hala ayakta dimdik durduğunu ifade ederek, şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyor, geride kalanlarına sabrı cemiller diliyorum dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.